Засега няма прогнози за повишение на цените на горивата, каза

...
Засега няма прогнози за повишение на цените на горивата, каза
Коментари Харесай

Шефът на "Лукойл България" не очаква поскъпване на горивата

Засега няма прогнози за покачване на цените на горивата, сподели ръководителят на Българската петролна и газова асоциация и общоприет шеф на " Лукойл България " Валентин Златев пред медиите, представен от Българска телеграфна агенция.

Цените на международните петролни пазари демонстрират, че има наклонност към леко повишаване, само че Златев не счита, че тя ще е забележителна. Според него бомбардировките в Сирия няма да се отразят съществено върху цените, само че се надява, че в тази ситуация здравият разсъдък ще победи и " Сирия няма да сервира повече изненади ".

Златев, който през днешния ден взе участие в конференция, отдадена на климатичните промени, разяснява, че е да се обмислят разновидности за декарбонизация. Според него този развой, в който и рафинериите ще създават по-екологични горива и моторите на колите ще стават по-екологични, ще бъде дълъг. Златев акцентира, че светът би трябвало да откри някаква опция на горивата, създавани от петрол. Той е на мнение, че това рано или късно ще се случи, само че няма да е толкоз бързо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР