Засега няма нито един починал, въпреки много бързото разпространение.Световната здравна

...
Засега няма нито един починал, въпреки много бързото разпространение.Световната здравна
Коментари Харесай

СЗО официално: Няма нито един починал от Омикрон

Засега няма нито един умрял, макар доста бързото разпространяване.

Световната здравна организация съобщи в преди минути, че не е получила известия за смъртни случаи, свързани с новия вариант на вируса – Oмикрон, съобщи Агенция Франс Прес. СЗО заяви, че събира доказателства за будещия опасения вид, до момента в който страните по света се борят да спрат разпространяването му.

Но макар възходящия брой страни, които записват инфекции с новия вид, в здравната организация на Организация на обединените нации към момента не са постъпили известия за смъртни случаи. „ Все още не съм виждал известия за смъртни случаи, свързани с Омикрон “, съобщи представителят на СЗО Кристиан Линдмайер в Женева, съобщи Дебати.

„ Събираме всички доказателства и в хода на работата ще намерим доста повече доказателства. “ „ Колкото повече държави… не престават да тестват хората и да преглеждат съответно разновидността „ Омикрон “, толкоз повече случаи ще открием, повече информация и, надяваме се, че няма да има, само че е допустимо да има и смъртни случаи. “ Докато Омикрон раздруса света, Линдмайер също по този начин прикани хората да внимават за разновидността Делта, който съставлява 99,8 % от последователностите, качени в световната научна самодейност GISAID с мостри, събрани през последните 60 дни.

„ Омикрон може да е във напредък и да стигнем до миг, в който той да се трансформира в преобладаващ вид, само че към този миг преобладаващият вид си остава Делта “, акцентира той. Линдмайер добави: „ Ограниченията, които бяха въведени в доста страни единствено преди две седмици – още веднъж затваряне на икономическите обекти, блокиране на някои региони, затваряне на коледните пазари в някои елементи на Европа – това беше направено преди появяването на Oмикрон поради увеличението на случаите на Делта. Нека не изпускаме това от взор. “ Говорителят прикани хората да употребяват потвърдени ограничения, с цел да се предпазят от Делта – и по този метод от Омикрон. От СЗО обявиха, че ще са нужни няколко седмици, с цел да се получи цялостна картина на трансмисивността и тежестта на болестта с варианта Омикрон, както и да се реши по какъв начин имунизациите, тестванията и лекуването се оправят с новия вид.

С разпространяването на Омикрон от разнообразни страни се появяват обособени сведения. „ Това, което би трябвало да създадем, е да вземем всички тези наблюдения, оценки и проби и да съберем тази информация, след което да накараме специалистите да я прегледат, деликатно да я претеглят и да излязат с оценка. Това ще отнеме известно време “, споделя Линдмайер. Предварителните данни демонстрират, че е налице по-висока предаваемост.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР