Засега няма да се удължава извънредната епидемиологична обстановка, коментира министърът

...
Засега няма да се удължава извънредната епидемиологична обстановка, коментира министърът
Коментари Харесай

Здравният министър каза ще се връща ли извънредното положение у нас

 " Засега няма да се удължава изключителната епидемиологична конюнктура, разяснява министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев пред " Дарик ". Това не значи, че не би трябвало да съблюдаваме съществени противоепидемични правила, като обществена отдалеченост и стерилизация, посочи той. Ние успяхме с ограниченията, които предприехме преди всички, да задържим заболеваемостта ниска. Има тренд на повишаване, само че е контролируем и разпространяването е клъстерно. Ще свалим броя на вирусоносителите на по-ниско ниво. ", уточни Ананиев.

Този вирус е нов, никой не беше квалифициран. Мерките ни бяха верни и след 3 месеца ние имаме едно от най-ниските нива на заболеваемостта,  сподели още той. Делът на инфектираните от тестванията се движи към 5%, което демонстрира успеваемостта на ограниченията, посочи министърът.

За всеобщото тестване той уточни, че няма по какъв начин да се тества 100% от популацията. Клъстерното тестване дава по-добър резултат, ограничаваме огнището на болестта и понижаваме разпространяването на вируса в останалата част на страната, разяснява Ананиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР