Засега не може да се каже дали евродепутатите ще получат

...
Засега не може да се каже дали евродепутатите ще получат
Коментари Харесай

ЕК не обещава на евродепутатите пълен достъп до договорите за ваксините

Засега не може да се каже дали евродепутатите ще получат достъп до цялостното наличие на подписаните от Европейската комисия контракти за доставка на ваксини против коронавирус. Това уточни през днешния ден представител на комисията в отговор на въпроси, свързани с идното основаване на работна група сред Европейска комисия и Европейския парламент по тази тематика, заяви Българска телеграфна агенция.

Говорителят означи със удовлетворение, че публикуваният контракт сред Англия и " АстраЗенека " също съдържа заличени страници и данни, както беше и в тази ситуация със съглашението сред Европейска комисия и същия производител. Това демонстрира, че методът е идентичен и заличаването на поверителни данни не е приложено единствено към Европейски Съюз, добави той. Неотдавна комисията даде непълен достъп до контракта си с " АстраЗенека ", като изясни, че 95 на 100 от заличените елементи са скрити по искане на производителя.

За нас е значимо нашият контракт за доставка на ваксини да бъде изпълнен, не се състезаваме с други страни, не търсим спор с някой производител, добави представителят. Водихме доброжелателни договаряния, сключихме съглашения и чакаме да бъдат изпълнени. Важното е производителите да създадат всичко по силите си, с цел да изпълнят договорите, означи представителят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР