Засега не мога да кажа дали ще остана министър на

...
Засега не мога да кажа дали ще остана министър на
Коментари Харесай

Георги Глушков: Скандалите в бокса на Олимпиадата хвърлиха огромна сянка върху спорта

Засега не мога да кажа дали ще остана министър на спорта, предстоят срещи, съобщи той

„ Ние имаме огромни упования към нашите спортисти. Повечето от тях са основателни. Понякога те не се сбъдват, има изненади “ съобщи пред Българска национална телевизия Георги Глушков - длъжностен министър на спорта и младежта.

Той изрази признателност към всички спортисти и техните екипи за представянето им на Олимпиадата. Напомни какъв брой е мъчно достигането на Игрите поради огромната конкуренция.

„ Имаме учредения да бъдем доста удовлетворени “, безапелационен беше той и добави, че има доста вдъхновяващи ориси, които са доказателство за това, че фантазиите и задачите би трябвало да се преследват.

„ Тези гении, които показаха България на Олимпиадата, избраха страната ни непринудено, тъй като ние успяхме дружно с федерациите и клубовете успяхме да предложим такива условия, че те да реализират своите фантазии и резултати под флага на България “.

Уточни, че доста се радва за тях, тъй като те усещат България като собствен дом, а те самите като българи.

„ Да, елементарно е да посрещаме и да се радваме на тези, които са постигнали триумфи, само че аз желая да кажа, че е още по-важно да посрещнем и подкрепим тези, които не са съумели да реализират резултати. За мен това е по-важно, тъй като те би трябвало да продължат упорития труд “.

Сигурен е, че тези спортисти, които поради дребни неточности са били осъдени от ориста, ще сънуват всички тези неточности и това ще ги направи още по-силни и окуражени. Изрази поддръжка към огромния гений на спортистите ни, както и за характера, който демонстрираха на Игрите в Париж.

По отношение на свадите по време на Олимпиадата в женския бокс служебният министър беше безапелационен, че е трябвало този проблем да бъде решен преди началото им, с цел да не се стига до подобен проблем.

„ Това хвърли голяма сянка върху спорта. Аз считам, че това е задача на МОК да бъде подготвен преди Олимпийските игри такива проблеми да бъдат ясни с регламенти, които не дават място за подозрения за недобрата част на спорта, която демонстрираха “.

Очаква докладът, който ще създадат федерациите да бъде сериозен, тъй като ще е значим за идващото управление. На въпрос дали би останал на поста длъжностен министър на спорта Георги Глушков сподели, че:

„ Засега не мога да ви кажа, би трябвало да видя срещата, да кажем какво сме свършили, каква концепция има за спорта, тъй че считам, че ще бъде... сега не мога да кажа нищо по въпроса “, посочи служебният министър на спорта.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР