Засега мнозинство от 121 гласа за подкрепа на кабинета и

...
Засега мнозинство от 121 гласа за подкрепа на кабинета и
Коментари Харесай

Търси се подкрепа за кабинет: Ще успеят ли ПП да убедят 121 депутати?

Засега болшинство от 121 гласа за поддръжка на кабинета и програмата му е под въпрос. Повечето парламентарни групи от опозицията, както и " ИТН " заявяват, че има напън върху техни депутати, само че без резултат.

Независимите също ще вземат решение занапред. Дори и шестимата, отделили се от Има Такъв Народ да поддържат държавното управление, към момента са нужни още шест народни представители.

Интригата сред " Продължаваме промяната " и ИТН продължава. От първата политическа мощ към момента се надяват на поддръжка от още депутати от партията на Слави Трифонов.

" Последните часове имаме индикации от групата на Има Такъв Народ, че имат предпочитание да се видят с нас. Ако в действителност имат предпочитание - да се видят с нас. Заявили сме, че сме подготвени да приказваме с депутатите, не с управлението на " ИТН ", тъй че смеготови за срещи ", съобщи ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров.

" Няма такива индикации, тъй че не знам какво да кажа. Не сме получавали покана за диалози. Те не престават да звънят на наши хора, дори освен, че им звънят, само че почнаха да звънят и на техни родственици. Звънят на братя, деца и им оферират постове в страната. Това вършат те ", отговори ръководителят на Политическа партия на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Другата конспирация към търсене на поддръжка е с партия " Възраждане ". Споменаваната, че напуща " Възраждане " и ще поддържа държавно управление на Асен Василев поради облаги депутатка Цвета Галунова отхвърли информацията.

" Никога не съм казвала, че ще напусна Възраждане или ще стана самостоятелен народен представител. До момента съм стояла твърдо зад " Възраждане " и не виждам причина да не заставам зад тях. Това, че са се водили диалози с мен е аргументирано в опит да ме убедят, само че никой в никакъв случай не ми е предложил постове, пари и това е нечиста сделка ", съобщи тя.

Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов отговори на апела на бащата на премиера в оставка Кирил Петков във фейсбук. Петко Петков декларира, че Съюз на демократичните сили има исторически късмет да се върне към честните хора, като поддържа " Продължаваме промяната ". Според Христов Съюз на демократичните сили е 32-годишна партия, която постоянно е била на страната на честните хора.

" В това държавно управление съдружният сътрудник е главният конкурент на Съюз на демократичните сили - Българската социалистическа партия. Това по никакъв метод не ни разрешава да подкрепим едно такова държавно управление. Групата на ГЕРБ-СДС, всичките 59 народни представители, ще гласуваме срещу това държавно управление. "

Коалиционните сътрудници на " Продължаваме промяната " споделят, че не водят диалози в търсене на болшинство.

" 121 депутати, непрестанно това се приказва. Този въпрос към претендента за министър председател ", съобщи Атанас Атанасов - ПГ на Демократична България.

" Би трябвало да има поддръжка, отново споделям, затварянето на Народното събрание и отиването на избори е най-лошият вид за страната. Оттук нататък отговорността на всеки депутат е да избере един от двата изхода, да работим на избори, което правихме три пъти предходната година ", съобщи Георги Свиленски - ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия за България.

Независимите депутати също още не са безапелационни, че ще поддържат.

" Аз не знам за какво сътрудници от Българска социалистическа партия, Демократична България и " Продължаваме промяната " злоупотребяват и споделят, че има 115, ще забележим какъв брой още поддържат. Аз такова нещо не съм обещавал ", разяснява Иво Атанасов.

Опозицията е срещу това да има държавно управление.

" Това едно държавно управление и неговото оцеляване да са въпрос на дилърство и то в Народното събрание, ми се коства върхът на безобразието, което може да се случи в политическия живот ", съобщи Десислава Атанасова - ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

От Движение за права и свободи бяха още по-лаконични:

Българска национална телевизия:Ще поддържа ли Движение за права и свободи това държавно управление?

Рамадан Аталай: Сериозно ли ме питате?

Българска национална телевизия: Да.

Рамадан Аталай: Ще ви отговоря още по-сериозно - не.

Остават по-малко от два дни до момента в който стане ясно ще има ли болшинство за кабинет и ще се реализира ли мандатът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР