Засега е рано да се говори, че швейцарската компания Олсийз

...
Засега е рано да се говори, че швейцарската компания Олсийз
Коментари Харесай

Русия: Независимо от санкциите газопроводът „Северен поток-2” ще бъде довършен

„ Засега е рано да се приказва, че швейцарската компания Олсийз (Allseas) няма да може да дострои газопровода „ Северен поток-2 ”. Те преустановиха работа, с цел да изключат риска от наказания. Независимо от глобите, газопроводът ще бъде достроен. Остана полагането на малко помалко от 160 километра тръби ”. Това съобщи съветският министър на енергетиката Александър Новак в изявление за медийната група РБК, съобщи ТАСС.

„ Споразумението сред Русия и Украйна за преноса на газ може да бъде финализирано през идните почивни дни ”, сподели още Александър Новак.

По думите му, размерите на преноса, за които се е говорило в протокола за сключване на сделката, са минимални и при положение на потребност могат да бъдат увеличени.

„ Първоначално стартовите преговорни позиции на двете страни са били доста разнообразни. Русия е желала тригодишен контракт и размер от 25-35 милиарда кубика на година, а Украйна е желала контракт за 10 години и колкото се може по-голям размер ”, разясни съветският министър на енергетиката. И добави: „ Русия ще прегледа опцията за финансиране на присъединяване в модернизирането на украинската газотранспортна система, в случай че има съответното искане от Киев, само че към този момент този въпрос към момента не е обсъждан ”. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР