Засега България не е задействала механизма на ЕС за гражданска

...
Засега България не е задействала механизма на ЕС за гражданска
Коментари Харесай

България засега не е задействала механизма на ЕС за гражданска защита заради наводненията

Засега България не е задействала механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана поради наводненията през последните дни. Това съобщи представителят на Европейската комисия Балаш Уйдари на конференция в отговор на въпрос. 

 Единение на 6.09: Стотици ринат тиня в Карловско, измежду тях Десислава Радева и Данчо Йовчев Виж още

Той разясни, че Европейска комисия е в контакт с българските управляващи и е осведомена със обстановката, само че от наша страна няма отправено искане за помощ.

Европейският механизъм за гражданска отбрана може да обезпечи поддръжка при търсене и спасяване; при изпращане на лекари, медикаменти и здравно оборудване; при филтриране на водата; за даване на средства за краткотраен заслон. Механизмът съгласува дейностите в отговор на естествени и породени от индивида бедствия на ниво Европейски Съюз, и в него вземат участие също Исландия, Норвегия, Сърбия, Северна Македония, Черна гора и Турция.

6 са най-засегнатите обитаеми места от наводненията, заяви основен комисар Николай Николов - шеф на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Според него към месец-два ще продължи разчистването, а възобновяване на инфраструктурата ще отнеме най-малко година.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР