Заседанието на Народното събрание (НС) днес ще започне с отложения

...
Заседанието на Народното събрание (НС) днес ще започне с отложения
Коментари Харесай

НС започва с парламентарен контрол. Изслушва служебния премиер и 11 министри

Заседанието на Народното събрание (НС) през днешния ден ще стартира с отсрочения предишния петък парламентарен надзор, планува проектопрограмата за седмицата на Народно събрание, оповестена на уеб страницата на законодателния орган, осведоми Българска телеграфна агенция.

Пръв, съгласно плана на дневен ред, от 9:00 часа на въпроси на депутати би трябвало да дава отговор служебният министър председател Гълъб Донев. В парламентарния надзор ще вземат участие също вицепремиерите Атанас Пеканов, Христо Алексиев и Иван Демерджиев, както и министрите Весела Лечева, Росица Велкова, Асен Меджидиев, Крум Зарков, Найден Тодоров, Явор Гечев, Иван Шишков и Росица Карамфилова.

Създаване на краткотрайна комисия по настояването на основния прокурор за предоставяне на позволение да продължи наказателното произвеждане против Радостин Василев от ПГ на „ Продължаваме промяната – Демократична България “, ще прегледа Народното събрание в четвъртък, планува проектопрограмата. Проекторешението е импортирано от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. Комисията би трябвало да изследва дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент. Предлага се краткотрайният орган да е от 12 души – по двама от всяка парламентарна група.

Преди това, като първа точка в четвъртък, се планува да бъде изслушан служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов за наличието на включените в 11-ия пакет наказания по отношение на Русия, препоръчани от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, и обстоен разбор по браншове на всички наложени наказания до този миг с въздействието им върху българската стопанска система.

Петък още веднъж е очакван за парламентарен надзор.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР