Заседание за националната сигурност, председателствано от президента Реджеп Тайип Ердоган,

...
Заседание за националната сигурност, председателствано от президента Реджеп Тайип Ердоган,
Коментари Харесай

Заседание за сигурността, председателствано от Ердоган, започва в Истанбул

Заседание за националната сигурност, управлявано от президента Реджеп Тайип Ердоган, стартира в Истанбул.

Решението за свикването на съвещанието е взето по разпореждане на президента след вчерашното нахлуване против турска военна база в Северен Ирак, заяви в акаунта си в обществената мрежа Екс ръководителят на Дирекцията по връзките на турското президентство Фахреттин Алтун.

При офанзивата нощес починаха общо девет турски бойци. Нападението бе осъществено от хипотетични бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК) в региона Метина, покрай турската граница, където се е провеждала антитерористичната интервенция „ Лапа-Ключ ".

Междувременно турските военновъздушни сили започнаха въздушни удари по цели на ПКК в Северен Ирак и Сирия, при които до момента са били премахнати 29 бойци, осведоми телевизия НТВ.

На съвещанието в работния офис на Ердоган в двореца Долмабахче през днешния ден се чака да участват министърът на външните работи Хакан Фидан, министърът на вътрешните работи Али Йерликая, началникът на Националната разследваща организация Разузнавателна служба на Турция Ибрахим Калън и други

Междувременно министърът на националната защита Яшар Гюлер и началникът на Генералния щаб военачалник Метин Гюрак дойдоха в граничещия с Ирак окръг Шърнак, осведоми в. „ Сабах ".

Гюлер участва на траурна гала в град Шърнак, на която ковчезите с тленните остатъци на починалите военни се изпращат за погребения по родните им места. Жертвите са на възраст сред 22 и 32 години, предава телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Рано тази заран бе подхваната и огромна антитерористична интервенция в общо 32 окръга, измежду които Анкара, Анталия, както и доста окръзи в Източен и Югоизточен Анадол.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая заяви в акаунта си в Екс, че в границите на антитерористичната акция „ Кахраманлар - 41 " са арестувани 113 лица, обвинени в терористична активност.

Ще продължим с увереност битката против тероризма до ликвидирането и на последния терорист, написа Йерликая.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР