Заседание на Националния съвет на БСП, което ще се проведе

...
Заседание на Националния съвет на БСП, което ще се проведе
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП ще иска наказание на Паргов, той пък - вот на доверие от Градската БСП

Заседание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, което ще се организира неприсъствено от 17 до 19 февруари, ще реши дали да наложи " мярка за партийно влияние - краткотрайно лишаване на правата за заемане на партийни длъжности, участие в органите на партията и право да се кандидатира за такива в период от една година " на лидера на столичната Българска социалистическа партия Калоян Паргов.

Като втора точка в дневния ред на съвещанието на Народно събрание е записано - привикване на съвещание на Градската конференция на БСП-София на 22 март 2022 от 18.00 часа за избор на нов ръководител на Горско стопанство на Българска социалистическа партия.

Днес от централата на Българска социалистическа партия оповестиха, че членове на градската организация на партията са събрали подписка с апел Националният съвет на Българска социалистическа партия да предприеме нужните дейности за налагане на наказване на ръководителя на Градския съвет на БСП-София и ръководител на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян Паргов.

Като причина за това е посочено " присъединяване на общински съветници на БСП-София в скандалната договорка за осветлението в столицата, разкрита от Борис Бонев, присъединяване им в избора на ръководител на Общинския съвет на София от ГЕРБ, неглижирането на активността на градската организация, както и фактът, че Градският съвет на БСП-София не заседава постоянно и взима решенията еднолично ".

" Няма да толерираме зависимости в Българска социалистическа партия. Всяко задкулисие и сделки с ГЕРБ за нас са неприемливи. Борбата с корупцията е наш приоритет. Паргов взе участие в сделки в общинския съвет и прави Българска социалистическа партия пленник на персоналните си и непознати ползи. Нееднократно с гласове на общински съветници на Българска социалистическа партия той подсигурява ползите на ГЕРБ. Многократно сме атакувани за позиции, които не дават отговор на признатите от партията решения ", са част от претекстовете за налагането на тежките наказания против Паргов, изложени в писмото от членове на Горско стопанство на Българска социалистическа партия до Народно събрание на партията.

Калоян Паргов е упрекван още в:

- редовно нарушаване на Устава на Българска социалистическа партия,

- подправяне на подписи на членове на Горско стопанство на Българска социалистическа партия,

- непредоставяне на информация за съвещание на Горско стопанство на Българска социалистическа партия,

- въвеждане в подвеждане на членове на Горско стопанство на Българска социалистическа партия.

- водене на политика, която опонира на решения на органите на партията,

- прикриване на злоупотреби на ГЕРБ в столичната община,

което способства за прогресивно спадащия престиж на градската партийна организация, написа в писмото.

От Българска социалистическа партия допълват, че основателите на подписката " приканват задкулисието в градската организация на партията да спре ".

Тази вечер Паргов свика екипа си на " Леге " 10, които до късно умуваха по какъв начин да реагират на писмото и на Национален съвет, който от на следващия ден до събота ще заседава неприсъствено..

Решението на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия – София е привикване на съвещание на Градска конференция на 19 март.

В дневния ред на съвещанието да бъде включена една точка – избор на доверие към ръководителя на организацията Калоян Паргов.
--
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР