Заседание на двустранната българско-американска работна група в областта на отбраната

...
Заседание на двустранната българско-американска работна група в областта на отбраната
Коментари Харесай

Двустранната българско-американска работна група е заседавала в Министерство на отбраната

Заседание на двустранната българско-американска работна група в региона на защитата се състоя в Министерството на защитата, оповестиха от ведомството.

Консултациите от българска страна се управляват от заместник-министъра на защитата Атанас Запрянов, а от американска - от Томас Гофъс, заместител помощник-секретар по въпросите на Европа и НАТО. Заседанията на работната група са регулярни в интервал от осемнадесет месеца. През 2016 година хазаин на двустранните съвещания беше Вашингтон, се отбелязва в известието.

В рамките на днешното съвещание са били разисквани настоящи въпроси от сигурността в интернационален проект, основни аспекти на взаимоотношението в региона на защитата сред двете страни и в границите на НАТО. Бил е регистриран също постигнатият прогрес в двустранното съдействие, както и по обрисуваните по време на предходното съвещание действия.

Заместник-министър Запрянов е показал модернизационните планове, които държавното управление ще осъществя за надграждане на качествата на българските въоръжени сили. Съединени американски щати са изразили поддръжка за подхванатите от страна на МО стъпки за реализиране на 2 % от Брутният вътрешен продукт за отбранителни разноски до 2024 година. Двете страни са набелязали стъпки за задълбочаване и разширение на стратегическото партньорство в региона на защитата.

От американска страна в съвещанието са взели участие още заместник-ръководителят на задачата на Съединени американски щати в София Мартина Стронг, както и представители на офиса на аташето по защитата и Офиса за отбранително съдействие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР