Заседание или седянкаНе такъв е прочитът събитията от сараите в

...
Заседание или седянкаНе такъв е прочитът събитията от сараите в
Коментари Харесай

“Връщане назад няма”:  “Фейк новина” или легитимно решение е изхвърлянето на Пеевски от ДПС?

Заседание или седянка
Не подобен е прочитът събитията от сараите в сряда обаче на Илхан Андай. Пред Нова тв той дефинира съвещанието на ЦОБ като “фейк вест ”.

“Вчерашното заседание е фалшив вест, няма кворум. Вчера (в сряда - бел. ред) в летния сарай е имало колекция, седянка с присъединяване на по-малко от половината бюро и изключените депутати. Актуалното положение на Движение за права и свободи е с двама съпредседатели - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Доган не попада на никое място ”, изясни Илхан Андай.

Според него единствената същинска вест е от съвещанието на ЦОБ е, че “най-сетне Доган се престраши и разгласи война на Пеевски ”.



Снимка: Илхан Андай / Дарик, списък

Андай акцентира, че събранието в сараите целяло да притегли на страната на Доган тези от Движение за права и свободи, които към момента се двоумят и, че “това е ход за облъчване с концепцията да се получи доста значим общ брой ”.

“Липсват им 25 души за съвещанието на Национална конференция, където само може да бъде освободен Пеевски ”, обясни Андай.
Какво ще се случи на изборите
Тепърва следва да се разбере какво ще се случи с Движение за права и свободи на изборите. Социологическо проучване на бТВ и организация " Маркет ЛИНКС ", показано през днешния ден, подрежда партията на второ място. Важното конкретизиране е, че изследването е правено при явяване на Движение за права и свободи на вота като единна партия. Нещо, което след съвещанието на ЦОБ наподобява невероятно. Според електоралните настройки ГЕРБ има огромна електорална преднина пред останалите политически групировка -печели поддръжката на 21.9% от гласоподавателите, а ДПСби получила 15,4% поддръжка от гласуващите.

Проучването е извършено в интервала 14-23 август 2024 година

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР