Засечени са първите опити за въвеждане на неверни данни при

...
Засечени са първите опити за въвеждане на неверни данни при
Коментари Харесай

Засечени са опити за въвеждане на неверни данни за е-винетки

Засечени са първите опити за въвеждане на погрешни данни при превръщане на хартиени винетки в електронни, с ъобщи Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Голяма част от случаите са опити за конвертиране към е-винетка със период на годност 31 декември 2019 година, а такава опция не съществува. Системата не позволява неточности и засича сходни грешки, защото подадената информация се верифицира

В същото време въведените правилни данни са обработени и съответните хартиени винетки са конвертирани. В момента се създава бутон, посредством който на уеб страницата на Националното тол ръководство www.bgtoll.bg водачите ще могат да ревизират дали хартиените стикери на колите им са преобразувани в електронни винетки.

Вече са подадени над 16 000 заявки за конвертиране, а за първите четири дни от началото на продажбата са купени 786 електронни винетки за над 78 000 лв..

Пътната организация припомня, че преобразуването на хартиени в електронни винетки не е наложително, а целесъобразно. Водачите, които не го създадат, няма да бъдат глобявани. Без значение дали хартиеният винетен стикер е преобразуван, той би трябвало да остане на предното стъкло на автомобила до приключване на неговата годност.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР