Засаждането и залесяването на общински земи не е спирало през

...
Засаждането и залесяването на общински земи не е спирало през
Коментари Харесай

Фандъкова: Засаждането и залесяването на общински земи не е спирало през последните години

Засаждането и залесяването на общински земи не е спирало през последните години, най-големият план е Новата гора в Суходол. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на втория залесителен сезон на Новата гора на столицата.
“Приветствам самодейността на Столична община да засадим Новата гора на София или новия „ Зелен чеп “, който ще помогне на нашия град да се бори за по-чист въздух и да способства за по-доброто въодушевление на всички, които ще се включат. Тази самодейност започнахме от предходната година и е част от над стоте ограничения, които предприехме за възстановяване качеството на атмосферния въздух. Засаждането и залесяването на общински земи не е спирало през последните години – това е малко известна активност, която се реализира от общинското дружество „ Земи и гори “. И тази година то ще залеси 200 дка – места на които има заболели дървета и празни места, където има потребност от засаждане”, сподели още Фандъкова и посочи, че покрайнините на града имат големи благоприятни условия.
„ Идеята предходната година пристигна от зам.-кмета госпожа Христова, на която благодаря. Две стратегии започнахме и те зависят от всички нас, жителите на София. Искам да съобщавам и другата, която е „ Моето зелено учебно заведение “ или „ Моята зелена детска градина “ – на територията на всички учебни заведения или детски градини, където има площи, да се засаждат нови дървета. Тази година предвиждаме към 500 дървета да бъдат засадени в общинските учебни заведения и детски градини. Но същинският, огромният план е този тук – през днешния ден ще садим на имот 27 и 28. Каня всички софиянци – това е методът всеки от нас да се включи в общата идея за по-чиста околна среда “, сподели още кметът на София, представен от Фокус.
Фандъкова описа на всички деца, които през днешния ден са решили да оказват помощ за засаждането на новата гора и не знаят новата история на столицата, че на същото място могат да видят остарялото бунище. „ Погледнете в какво желаеме да превърнем тези остарели и грозни места. Това място след няколко години ще бъде една хубава гора, тъй като сме построили към този момент инсталацията, които заместват старите сметища на София. И това изисква голяма поддръжка от жителите. Устойчивата зелена политика значи прекъсване депонирането на боклуци, оптимално количество преправка, повече зелени пространства към София и повече паркове в града. Надяваме се, че през днешния ден до 30 юни доста хора от София ще се причислят – приканвам всеки софиянец да пристигна най-малко един път и да засади най-малко едно дърво “, сподели още тя и изясни, че от през днешния ден от Метростанция „ Вардар “ до Суходол потегля и специфичен рейс, който ще се движи всяка събота и неделя от 9.00 часа до 16.00 ч. на всеки половин час.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР