Засаждане на рози в ранна пролет Розите са красиви цветя,

...
Засаждане на рози в ранна пролет Розите са красиви цветя,
Коментари Харесай

Засаждане на рози в ранна пролет – следвайте тези съвети!

Засаждане на рози в ранна пролет

Розите са красиви цветя, които са същинско бижу за градината.

Ранна пролет е идеалното време за засаждане на рози. Днес ще ви кажем по какъв начин да засадите роза, тъй че скоро да ви зарадва с несметен разцвет.

Първо разгледайте положението и разнообразието от растения, когато купувате рози. Има доста сортове рози, само че всички те се нуждаят от разнообразни условия за развъждане. Консултирайте се със експерта кой вид е най-подходящ за вас. Важно е също положението на кореновата система, качеството и дебелината на стъблата. Разсадът би трябвало да има здрав тип и да е подготвен за засаждане.

Място за засаждане
Най-важното изискване за изобилен разцвет на храста е мястото на засаждане. Розите са чувствителни на светлина и топлота, по тази причина би трябвало да се засаждат тук-там, добре осветени и надеждно предпазени от студени ветрове. Най-доброто място е южната и югоизточната страна на градината.

Преди засаждането деликатно инспектирайте корените: отрежете всички развалени елементи, оставете останалите корени с най-много 20 см дължина.

Процес на разсад с голи стъбла:
Накиснете стъблото във вода за 8 до 24 часа. Може да добавите витамин В1 във водата, както и препарати, които убиват всички бактерии. Но такива превантивни ограничения не са наложителни.

Изкопайте дупка 60 см дълбока и необятна. Поставете компост и азотни торове на дъното. След това оформете основата – насип от почва, върху която ще бъде подложен разсадът.

Поставете розата в почвата и разпределете отмерено корените върху почвата и я посипете с почва.

Притиснете земята деликатно с ръце, тъй че да не останат въздушни джобове.

Кореновият възел би трябвало да стърчи на 2 см над земята.

Вижте още: Ленено семе и извара – лек за рака. Най-успешната антиракова диета

Почвата към разсада се полива щедро с вода. Експертите също поучават мулчиране на мястото на засаждане на розите. През първия месец разсадът се полива на всеки 3 дни, след което честотата на поливане се понижава.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР