Засаждане на чисти води“ е инициатива, която подема Български ВиК

...
Засаждане на чисти води“ е инициатива, която подема Български ВиК
Коментари Харесай

Български ВиК холдинг ЕАД засажда 3000 дръвчета в цялата страна по повод Световния ден на водата

Засаждане на чисти води “ е самодейност, която подема " Български ВиК холдинг “ ЕАД във връзка Световния ден на водата. Това сподели Атанас Бояджиев, член на Управителния съвет на " Български ВиК холдинг “ ЕАД, в " Денят на Фокус “ по радио " Фокус “ . На 22 март означаваме Световния ден на водата.

" Компанията е основана преди 4 години след изчерпателен разбор на Министерство на регионалното развитие. Това е централизирана система, която да подкрепя ВиК сдруженията с техническа и правна помощ, с целеполагане на дълготрайни и краткосрочни цели. ВиК сдруженията са операторите, доставящи питейна вода и отвеждащи мръсните води “, разясни Бояджиев.

" Във всяка област на страната има подобен оператор, който дава тази услуга. Един от главните запаси, с който оперират, е водният. Това е едно от най-ценните богатства. Световният ден на водата се отбелязва от 1933 година Оттогава до през днешния ден се организират голям брой начинания по отношение на водата в международен мащаб “, описа още Атанас Бояджиев.

" Вода за мир “ е мотото на международната самодейност тази година, като задачата е да се покаже ролята на водата в геополитическите спорове. Водата би трябвало да бъде равно богатство за всички ползватели. В тази връзка ние като виновна корпорация сме подели самодейността да засадим дръвчета на територията на всички 28 области в България, където имаме опериращи ВиК сдружения. Дърветата са естествени филтри, които пречистват водата. Климатът доста се трансформира и това води до съществени засушавания в разнообразни територии в целия свят. Преди месец в Каталуния беше въведен воден режим “, даде детайлности по тематиката Бояджиев.

Утре в 10.00 ч целият директорски съвет на ВиК холдинга, дружно с шефа на сдружение ВиК – София област, ще даде старт на самодейността " Засаждане на чисти води “. Това ще стане в помпена станция   " Опицвет “ в Костинброд. " Благодарение на човешкия капитал на ВиК сдруженията ще засадим 3000 дръвчета в цялата страна и ще покажем на бъдещите генерации, че всеки човек през живота си би трябвало да посади най-малко едно дърво.

Поемаме ангажимент тази самодейност да се организира всяка година. Каним всички искащи да се причислят към нас – обезпечили сме ботуши, ръкавици, всички нужни консумативи за засаждане на дръвчета “, сподели още Бояджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР