Засадени са първите водни лилии в района на преливника на

...
Засадени са първите водни лилии в района на преливника на
Коментари Харесай

Засадиха първите водни лилии в парк „Кайлъка“ в Плевен

Засадени са първите водни лилии в региона на преливника на река Тученишка в плевенския парк " Кайлъка ".

Те са подаяние от Дойчин Владимиров , който има плантация за водни лилии край Плевен и още предходната година разгласи желанието си да даде и засади в " Кайлъка " от красивите водни цветя. 

Това място би трябвало да стане езерото с водните лилии на Плевен, сподели Владимиров. След като е направил прелиминарен оглед и преценка, в следобедните часове той засади първите двадесет лилии.
 Българска телеграфна агенция
Облагородяването на мястото и превръщането му в една от новите атракции за плевенчани и гостите на града ще продължи напролет, когато ще бъдат засадени още водни лилии.
 Българска телеграфна агенция
Идеята на Владимиров е в целия водоем да има от водните цветя, а техният брой да е към двеста. Той е подбрал зимоустойчив вид в разнообразни цветове. 
 Българска телеграфна агенция
Освен лилии Владимиров има желание да засади и жълт ирис, който по думите му е устойчив и доста адаптивен. Почистването на преливника на река Тученишка в " Кайлъка " стартира при започване на лятото.

Дейностите бяха предоставени от Община Плевен на общинското сдружение " Паркстрой ". Те бяха предшествани от ремонт на шлюзовете по пътя на реката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР