Зарядните станции на Tesla ще станат достъпни и за собствениците

...
Зарядните станции на Tesla ще станат достъпни и за собствениците
Коментари Харесай

Tesla „отваря” своите зарядни станции за други електромобили


Зарядните станции на Tesla ще станат налични и за притежателите на други електрически автомобили
(снимка: CC0 Public Domain)

Tesla разполага с повече от 25 000 устройства за „ суперзареждане ” на електрически автомобили, което прави нейната мрежа най-голямата в света. Сега компанията реши да отвори своите станции за зареждане и на други електрически автомобили.

Изпълнението на пилотната скица ще стартира с 10 местоположения в Нидерландия като част от напъните на Tesla да форсира навлизането на електрическите транспортни средства. Производителят на коли се надява след това да разшири схемата „ из целия свят ”.

„ Винаги сме имали упоритост да отворим мрежата от зарядни станции за електрически автомобили, които не са на Tesla, и по този метод да насърчим повече водачи да употребяват електрически коли ”, споделя представител на Tesla, представен от. „ Този ход подхожда на нашата задача да ускорим прехода на света към устойчива сила ”.
още по тематиката
Зарядните устройства ще работят с всеки електромобил, който разполага с порт за комбинирана система за зареждане (CCS). Такива системи се употребяват от доста от международните производители.

Шофьорите на, които не са Tesla, само че желаят да употребяват някоя от станциите за зареждане на компанията, ще би трябвало да изтеглят нейното приложение и да си основат профили. След това ще могат да търсят съответни местоположения.

Използването на за зареждане на електрически коли от други марки ще е обвързвано с известни разноски, предизвестиха от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР