Зърнопроизводителите ще имат възможността да си кажат аргументите защо искат

...
Зърнопроизводителите ще имат възможността да си кажат аргументите защо искат
Коментари Харесай

Кирил Вътев: Кабинетът ще изслуша зърнопроизводителите

Зърнопроизводителите ще имат опцията да си кажат причините за какво желаят да стачкуват. Напрежението е в цяла Европа - Румъния, Гърция, Германия, Италия и Австрия стачкуват поради либерализирането на всички артикули от Украйна. Това разгласи земеделският министър на брифинг пред публицисти.

Вътев уточни, че в цяла Европа има съществено неодобрение от водената политика по по този начин наречената Зелена договорка. В понеделник, 22 януари, от 16.30 ч. земеделският министър чака зърнопроизводителите на публична среща в отрасловото министерство, на която ще участват още министър председателят Николай Денков, вицепремиерът и външен министър Мария Габриел и финансовият министър Асен Василев.

След първото съвещание на Консултативния съвет по хидромелиорации и поливни системи, извършен в Министерството на земеделието, Вътев изясни, че за него е приоритет фундаментът на земеделието.

Нищо не подценява и нищо не е без значение в земеделието. Крайната цел е да се върне положителното положение на българското напояване и положителните хидромелиорации. За да има земеделие би трябвало да има вода и земя, уточни земеделският министър.

Вече има 10 открити площадки за хидромелиорации.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР