Зърнопроизводителите ще блокират и пътища във Варненско.Протестиращи производители от сектор

...
Зърнопроизводителите ще блокират и пътища във Варненско.Протестиращи производители от сектор
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите ще блокират и пътища във Варненско

Зърнопроизводителите ще блокират и пътища във Варненско.

Протестиращи производители от бранш селско стопанство стартират от през днешния ден безсрочни протестни дейности. От 10:00 до 12:00 часа ще бъдат блокирани 80 точки в цялата страна.

Във Варненско ще бъде затворен пътят Варна-Бургас - при Харамията и в с. Рудник. Земеделска техника ще бъде ситуирана на пътя Провадия - Дългопол – до разклона с. Градинарово, и на пътя Провадия - Айтос - в региона на “Чудните скали ”.

Ще бъдат блокирани границите с Румъния при Кардам и Дуранкулак,  главният път до добричкото с. Карапелит, няколко места в Силистренско, до пети километър край Шумен и на основния път Разград - Русе, до разклона за село Гецово. В Търговище фермери ще стачкуват на кръговото кръстовище на входа на града.

Протестиращите ще излязат със селскостопанска техника. Ще вземат участие зърнопроизводители, животновъди, овощари, зеленчукопроизводители, производители на тютюн и картофи.

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) упорства да се преразгледа предлагането за систематизиране на помощите и бюджета, които биха попречили всеобщи банкрути в българското земеделие, както и ясни гаранции за  законодателни промени, поети от водачите на парламентарните групи, които от своя страна ще подсигуряват резистентност на бранша. От НАЗ показват, че в методиката на подкрепяне липсва способена икономическа експертиза, защото годишната данъчна декларация за последната година изрично не може да покаже загубите на земеделските производители, които нарастват през последните три години.

Времето на протестни дейности ще се усилва с всеки минал ден, като само в събота и неделя няма да има блокади, с цел да не се пречи на жителите, показват от НАЗ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР