Зърнопроизводителите са в стачна готовност и настояват за спешни мерки,

...
Зърнопроизводителите са в стачна готовност и настояват за спешни мерки,
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите на бунт срещу украинската пшеница

Зърнопроизводителите са в протестна подготвеност и упорстват за незабавни ограничения, които да защитят българското произвеждане на пшеница. Това става по-малко от месец, откакто през февруари те желаеха отбрана от страната против вноса на пшеница от Украйна.

Проблемът занапред ще се задълбочава. Производителите упорстват страната да обезпечи ефикасното обезпечаване на директните коридори за зърно, е позицията на зърнопроизводителя Станимир Станчев, представен от публичната телевизия.

" Ние твърдим, че тези директни коридори не реализират своята цел и зърното, което влиза, огромна част остава на територията на Република България и оттова - модифицирано - доближава до европейските страни. Ние не знаем към този миг каква храна действително употребяват потребителите ", сподели той.

Според зърнопроизводителите, у нас няма механизъм, който да следи каква стока влиза в страната от Европейски Съюз. Разчита се на разбори, които са направени в други страни.

Затова българските земеделци упорстват да имат изясненост какво влиза в страната, къде се съхранява, по какъв начин се преработва и по какъв начин излиза от България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР