Зърнопроизводителите отново са в протестна готовност. Те настояват за спешна

...
Зърнопроизводителите отново са в протестна готовност. Те настояват за спешна
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите: Искаме включване на сектор Зърнопроизводство в така наречената украинска помощ

Зърнопроизводителите още веднъж са в протестна подготвеност. Те упорстват за незабавна среща с премиера, вицепремиера, финансовия и земеделския министър. Заговори се и за банкрути в бранша.

" Ще изчакаме до понеделник. Движим организацията по протестните дейности по места. Искаме включване на бранш " Зърнопроизводство " в по този начин наречената " украинска помощ " - държавна помощ за следствията от войната в Украйна. Досега тази помощ се даваше за другите браншове. Досега не сме желали включването на бранша в тази помощ. Загубите ни са несъизмерими с това, което може да получим по украинската помощ ", заяви пред Bulgaria ON AIR Илия Проданов - ръководител на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Той уточни, че следва акция по наторяване и пролетна сеитба и трябват свежи пари, които няма от кое място да дойдат. По думите му цената на пшеницата е 350 лв. за звук - не е била толкоз ниска по това време на годината от над 10-12 година

" Леко се промени методът на търгуване на пшеницата. Има голям напън върху борсовите артикули. Имаме пшеница, царевица и слънчоглед в много огромни количества. Изобщо нямаме потребност от украински импорт. Нямаме нищо срещу сътрудниците ни в Украйна. Днес или на следващия ден се чака Европейска комисия да предложи за разискване новия правилник за либерализация на търговията с Украйна, който да бъде още по-освободен като рестрикции. Ще надигне отрицателна сила в други страни ", сподели още Проданова в " България заран ".

" Ние сме извънредно интелигентни хора и гледаме да съблюдаваме разпоредбите и да не се стига до произшествия на митингите. Ако държавното управление се усеща притиснато поради това, че им следва ротация, ние не гледаме ротацията и нямаме общо с нея. С числа ще покажем на Асен Василев загубите на бранша и какъв е сюжетът при възможни банкрути. Ще има лавинообразен резултат. Социалният мир по селата е извънредно значим ", акцентира още ръководителят на УС на Асоциацията на зърнопроизводителите.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР