Зърнопроизводители от цялата страна ще излязат със земеделска техника на

...
Зърнопроизводители от цялата страна ще излязат със земеделска техника на
Коментари Харесай

Зърнопроизводители излизат на протест

Зърнопроизводители от цялата страна ще излязат със земеделска техника на митинг на 14 септември в отбрана на поминъка, бизнеса и земята си. " Заедно със страните членки на Вишеградската четворка ние, членовете на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), разписахме декларация, в която заявяваме твърдо, че сме срещу политиката на европейските служители, а точно - безконтролния импорт на зърно от Украйна и параметрите на Зелената договорка. В Добруджа ще протестираме и срещу изследването и добива на газ, защото няма специалист, който да е споделил, че това е безвредно за земята и водата на Добричка област ", съобщи Радостина Жекова, ръководител на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.
" Водихме диалози с община Добрич, обяснихме защо става дума и какъв маршрут желаеме. Уточнихме по кои улици и булеварди ще мине мирното шествие на земеделската техника. Искаме да срещнем обществеността, служителите и кандидат-депутатите какви са нашите претенции. Протестите ще се провеждат паралелно в няколко регионални града ", добави Жекова, представена от agri.bg. Протестните дейности ще стартират в сряда от 10 часа от кръговото кръстовище за град Генерал Тошево. Зърнопроизводителите от района ще заявят своята безапелационна позиция срещу изследването и добива на шистов газ и ще защитят земята и поминъка си. 
В края на август някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, който беше в София по покана на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, прикани за рандеман на шистов газ у нас. " Фракинг технологиите за рандеман на шистов газ са доста по-чисти от съветския природен газ ", твърди Помпео. 
От Българска социалистическа партия реагираха незабавно и за следващ път се оповестиха против изследването и добива на шистов газ. Категорично срещу сме дупчене за шистов газ в земята на златна Добруджа, се споделя в позиция на партията. Левицата е за насърчаване на безвредни лични енергийни източници в Черно море, написа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 
Темата провокира напрежение у нас преди 10 години, когато Народното събрание наложи мораториум върху изследването и добива на шистов газ. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР