Зърнен силоз във второто по големина украинско пристанище, в Николаев,

...
Зърнен силоз във второто по големина украинско пристанище, в Николаев,
Коментари Харесай

Зърнен силоз в пристанището на град Николаев е бил поразен при руски обстрел

Зърнен силоз във второто по величина украинско пристанище, в Николаев, е бил изумен при съветски обстрел по града през вчерашния ден. Избухнал е пожар, който към момента не е угасен, съобщи Ройтерс, като се базира на Държавната работа на Украйна за изключителни обстановки.

" В резултат на обстрела против Николаев, зърнен силоз в оборудване в Корабелний регион се възпламени ", заяви тя през днешния ден във Фейсбук и добави, че " битката с огъня продължава ".

Засегната е била зона от 200 квадратни метра, сподели службата, без да даде детайлности.

В град Николаев има няколко огромни терминала за зърно. Някои от тях към този момент са били атакувани от началото на съветската инвазия, която Москва назовава " специфична военна интервенция ".

Украйна организира контраатака в региона, който е подложен на непрекъснат обстрел през последните седмици, в опит да изтласка съветските бойци от Херсон назад към Крим - анексирания от Русия през 2014 година украински полуостров, от който те настъпиха към града при започване на войната.
Украинският експорт на зърно спадна фрапантно, откакто Русия нахлу в страната на 24 февруари и блокира нейните пристанища на Черно море. Това докара до забележителен растеж на цените на питателните артикули в международен мащаб и провокира опасения от дефицит на храна в Африка и Близкия Изток, отбелязва Ройтерс. 

Черноморските пристанища на Украйна още веднъж бяха отворени на 22 юли след съглашение сред Москва и Киев. Според украинските управляващи на тях може да бъдат натоварвани и да отплават сред 100 и 150 товарни кораба на месец.

Киев изрази предпочитание да отвори за експорт на зърно и пристанището на град Николаев, напомня Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР