Зареждането на резервоара ни излиза все по-късно в сезона на

...
Зареждането на резервоара ни излиза все по-късно в сезона на
Коментари Харесай

Ще продължи ли поскъпването на горивата у нас?

Зареждането на резервоара ни излиза все по-късно в сезона на отпуските, когато отчитаме пик освен в живака на термометрите, само че и в броя на пътуванията.

Според Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация обаче не се планува ново съществено покачване на цените на горивата в границите на тази година.

" Ако курсът на суровия нефт се задържи на равнищата, на които е сега, то сигурно и цените на горивата ще останат такива, каквито са на бензиноколонките през днешния ден ", съобщи той.

Бенчев добави, че сега България е с най-нските цнеи на горива в Европейски Съюз и на четвърто място въобще в Европа, въпреки и единствено за месец бензинът у нас да е поскъпнал с 9 стотинки, а разликата в цената на дизела сред месеците юни и август да е към 13-14%.
Снимка: bTV
Експертът обаче предизвести, че е допустимо съществено покачване на цените в идващите две години, в случай че бъде признато предложение към Европейската комисия за нарастване на стойностите на акциза на горива, което ще докара до повишаване с към 1 лев.

" Може би от идната година ще стартира разбъркване и с нов биокомпонент, който е към 2 пъти по-скъп от сегашния. Това ще докара и до в допълнение повишение на цените на всички артикули ", изрази терзанията си той.
Снимка: bTV
Бенчев акцентира, че всички бъдещи поскъпвания на горивата ще идват от административните спънки, идващи от разнообразни европейски регулации.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР