Зареждаме истински ракети и с тях наистина ще обстрелваме Министерство

...
Зареждаме истински ракети и с тях наистина ще обстрелваме Министерство
Коментари Харесай

,,Зареждаме ракети, ще обстрелваме Министерството. Не сме шарани“: КНСБ излязоха на мощен протест

Зареждаме същински ракети и с тях в действителност ще обстрелваме Министерство на земеделието и храните, също и с камъни, в случай че министър Кирил Вътев не ни одобри на диалог и не удовлетвори настояванията ни за 15% нарастване на заплатите.
С тези думи се заканиха протестиращите от Изпълнителната организация за битка с градушките и Изпълната организация за риболовство и аквакултури, които са под шапката на Министерство на земеделието и храните.
Над 300 чиновници от двете институции от Южна България затвориха за близо час пътя през Поповица, предава Марица.
По думите им това е началото на митингите, които могат да прерастнат в по-големи протестни дейности със затваряне на автомагистралите „ Хемус “ и „ Тракия “, в които да се включат и сътрудниците им от Северна България. Инициативата за днешния митинг е на Федерацията на самостоятелните синдикати от земеделието /ФНСЗ/ към КНСБ. Той се ръководеше от Тодор Капитанов – вицепрезидент на КНСБ и от Валентина Васильонова – ръководител на ФНСЗ. За поддръжка на самодейността бяха пристигнали също аграрни производители от района, както и учени от Селскостопанска академия.
С жива верига, опасана с трикольора, хората блокираха придвижването в двете направления.
Повечето от тях носеха плакати с надписи: „ Искаме почтено възнаграждение и почтени условия на труд “, „ Искаме да забележим бъдещето си в България “, „ Не на демагогията “, „ Повече по този начин НЕ може “ и други
„ Ние не сме шарани и няма да се оставим да ни оплетете в мрежите си, а съществени и виновни хора, които съзнателно си правят работата, само че ситуацията е нетърпимо, повече няма да бъдем примамка. Сега получаваме унизително ниски заплати чисто от 860 до 1010 лева Когато на открито има стихия и градушки, другите хора се прибират, а ние излизаме на открито, с цел да пазиме земеделската продукция на България. Отделно 24 часа в денонощието се грижим за запазване на рибните запаси “, скандираха яростно чиновниците. С мегафон в ръка, който си разменяха и молиха за заслужено възнаграждение, Васильонова и Капитанов ги подкрепяха. Капитанов изясни, че работата на Двете институции е обвързвана и с просвета, в частност проучване на посевите, метеорологична активност и други
Той влезе в ролята на синоптик и с атрактивен пърформанс сподели какво ще е времето последваща седмица в страната, имайки поради идващите ефикасни протестни дейности. На бял чаршаф, с нарисувана карта на България, означи слънца на градовете в Северна България, с представителства на двете организации, в които през днешния ден е слънчево. До картата на страната ни имаше разстлана рибарска мрежа, въдица с риба макет, отворени чадъри и няколко кофи с плодове и зеленчуци.
„ Другата седмица в тези градове слънце може да не изгрее, да стане тъмно /настроението/ ис сътрудниците от Севера дружно да нападаме с ракети и камъни Министерство на земеделието и храните, в случай че не бъдем чути “, зовеше Капитанов.
Той бе безапелационен, че ще има и други крайни ограничения – да вземем за пример да не се обстрелват градобитни облаци, а фермерите да са принудени, в случай че могат, да пазят продукцията си от градушка с чадъри.
Капитанов и Васильонова приканиха министър Кирил Вътев по един ден от седмицата да работи в Агенциите за битка с градушките и по риболовство, с цел да види мизерните условия на труд, по какъв начин със лични средства работещите там пробват да ги усъвършенстват и по какъв начин стигат до работните си места с персонални коли на свои разходи. Препоръчаха също на агроминистъра 1 месец да живее с техните заплати и да види до къде ще му стигнат парите.
Преди да пуснат придвижването протестиращите изрекоха още едно искане – с изключение на настоящето неотложно нарастване на заплатите с 15%, да има и годишно индексиране на заплатите им.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР