Зареден с енергия и готов да се впусне по пътищата

...
Зареден с енергия и готов да се впусне по пътищата
Коментари Харесай

Новият Opel Combo-e Life – героите на ежедневието вече са електрически

Зареден с сила и подготвен да се впусне по пътищата на света - Opel показва своя нов изцяло електрически модел Combo-e Life! Изключително еластичен и удобен, с голямо вътрешно пространство и с напълно електрическо задвижване – това е дефиницията на новия многофункционален модел за хора с деен жанр на живот в всекидневието и свободното време LAV (Leisure Activity Vehicle) на немския авто производител. Combo-e Life се предлага с една или с две плъзгащи се странични порти, както и в общоприет вид с обща дължина 4,4 метра или във версия XL с дължина 4,75 метра - и в двата случая с опция за избор сред пет или седем места. В взаимозависимост от профила на шофиране и външните условия, новият Combo-e Life може да измине до 280 километра (WLTP)1 с едно зареждане на своята литиево-йонна акумулаторна батерия с потенциал 50 кВтч. Собствениците на новия модел могат да възстановят 80% от заряда на батерията за към 30 минути на подобаваща социална зарядна станция.

Младите фамилии с деен и разнороден метод на живот, които живеят в градски условия или покрай огромните градове, транспортират всекидневно по няколко деца и държат на „ зелената подвижност “, ще оценят по достолепие изключителните качества на Opel Combo-e Life. Новият електрически модел от марката с гръмотевица на емблемата може да предложи даже опция за изтегляне на прикачен товар с тегло 750 кг2 - водеща в този пазарен сегмент стойност с опция за прибавяне на електронна система за надзор на стабилността на ремаркето TSC (Тrailer Stability Control).

„ Новият Combo-e Life ще поеме ролята на многофункционалния всекидневен воин в нашата гама от електрифицирани леки коли “, съобщи основният изпълнителен шеф на Opel Михаел Лошелер. „ Новата напълно електрическа версия на нашия сполучлив LAV (Leisure Activity Vehicle) предлага на клиентите, които търсят автомобил с огромен пътнически и товарен потенциал две значими спомагателни преимущества – нулеви местни излъчвания и съвсем безшумна система за задвижване.”

Електрическо задвижване – екологично чиста подвижност в градски условия и извънградски пътешествия

Благодарение на оптималната мощ от 100 кВт (136 к.с.) и оптималният въртящ миг от 260 Нм на напълно електрическото задвижване на новия модел, Combo-e Life е идеално средство и за превъзмогване на по-дълги дистанции в извънградски условия. В взаимозависимост от разновидността, новият LAV модел форсира от нула до 100 км/ч единствено за 11,2 секунди3, а оптималната скорост от 130 км/ч (с електронно ограничение) прави Combo-e Life изцяло подобаващ и за пътешестване по автомагистрала. Усъвършенстваната рекуперативна функционалност на спирачната система с опция за избор на два режима усилва в допълнение успеваемостта на задвижването и разрешава удължение на самостоятелния пробег.

Акумулаторната батерия съдържа общо 216 литиево-йонни кафези, комплектовани в 18 модула. Те са поместени в пространството под пода на каросерията сред между предния и задния мост, тъй че да не се нарушава размерът и функционалността на пътническото поделение. Това разположение на акумулаторната батерия води и до доста намаляване на центъра на тежестта на автомобила, което има удобно отражение както върху стабилността при непряк вятър, по този начин и върху държанието в завой, спомагайки за в допълнение наслаждение от шофирането.

Combo-e Life е квалифициран за потребление на друг тип зарядни станции, енергийни инфраструктури и благоприятни условия за зареждане – от стенни зарядни модули (Wallbox) през публични бързозарядни станции до домашен кабел за зареждане от битов контакт при нужда. При потребление на социална зарядна станция със 100 кВт, времето за възобновяване на 80% от потенциала на акумулаторната батерия с 50 кВтч е едвам към 30 минути. В взаимозависимост от пазара и от построената зарядна инфраструктура, Combo-e Life се предлага серийно с мощно трифазно зарядно устройство с мощ 11 кВт или с еднофазно бордово зарядно устройство със 7,4 кВт.

Най-добрите в класа – цялостна гама ултрамодерни с истеми за асистенция на лидера

Подобно на спечелилите купата “Best Buy Car Europe 2019” от журито на състезанието AUTOBEST през 2019 година разновидности с бензинови и дизелови мотори, електрическият Combo-e Life с нулеви излъчвания не прави никакви взаимни отстъпки във връзка с функционалността, комфорта и сигурността. Пълната гама от водещи в класа технологии и асистиращи системи обгръща всичко от автоматизирания надзор на спускането HDC (Hill Descent Control), асистента за поддържане на лентата за придвижване LKA (Lane Keep Assist) и предизвестието за унесеност и отмалялост на лидера DA (Drowsiness alert) до функционалността за различаване на пътни знаци TSR (Traffic Sign Recognition) и предизвестието за конфликт с транспортното средство начело FCA (Forward Collision Alert) с функционалности за отбрана на пешеходците и за автоматизирано спешно прекъсване АЕB (Automatic Emergency Braking).

Изключително потребна при осъществяване на маневри при паркиране е видеокамерата за заден ход PRW (Panorama Rear View) с панорамна картина, която уголемява полезрението на лидера в зоните зад и настрана от автомобила. Собствениците на новия електрически модел, които се нуждаят от в допълнение сцепление за придвижване върху кален, пясъчен или заснежен терен, могат да добавят оборудването на Combo-e Life с електронната система за надзор на сцеплението IntelliGrip.

Opel предлага новия Combo-e Life в две дължини на каросерията (4,40 м и 4,75 м в XL варианта) и в пет- и седемместна версия, което го прави извънредно привлекателна опция за компаниите за таксиметрови транспорти. По-късият петместен вид предлага багажно пространство от най-малко 597 литра (850 литра при по-дългата версия). Със сгънати задни седалки, мултифункционалният модел показва съвсем „ лекотоварни” качества – в този случай багажният размер на късата версия се усилва повече от тройно до 2126 литра, а разновидността с дълга каросерия побира цели 2693 литра. Освен това, предлаганата като в допълнение съоръжение сгъваема седалка на пасажера до лидера се прибира наедно със задните седалки, увеличавайки потребната дължина на товарното пространство задоволително, с цел да разреши превозването даже на дъски за сърф.

Поглед към небесата – стъклен панорамен покрив с електрозадвижван сенник и поделение за движимости на тавана

След като багажът бъде комфортно и безвредно спретнат, пасажерите могат умерено и гладко да събират слънчевите лъчи и да се любуват на звездното небе по време на път с помощта на в допълнение предлагания панорамен покрив. Ако слънцето е прекомерно мощно, упраяляваният от конзолата на тавана електрозадвижван сенник може да бъде затворен, а в отворена позиция панорамният покрив усъвършенства в допълнение чувството за независимост в просторното купе, създавайки приятна и лека атмосфера. Вариантите на Combo-e Life с панорамен покрив оферират и в допълнение поделение за движимости, което се простира централно по продължение на тавана на автомобила и включва общоприетоо LED осветяване. В тази настройка новият модел се оборудва и с огромна 36-литрова кутия за предпазване на движимости, инсталирана върху панела на багажника под задния прозорец.

Собствениците и на двата разновидността имат опция за избор сред общоприетата обща седалка на втория ред с делене в отношение 60/40 или три самостоятелни седалки, чиито механизъм разрешава доста комфортно прегъване откъм багажника. И в двата случая на всяко място има общоприети точки за фиксиране на детски столчета Isofix, които разрешават монтаж на три детски столчета едно до друго.

Когато се настанят комфортно на своите места, всички могат да се насладят на информационно-развлекателната стратегия в Combo-e Life. Мултимедийните системи Multimedia Radio и Multimedia Navi Pro се оферират с огромен 8,0-инчов сензорен екран и отлична информационна съгласуваност. И при двете системи се предлага и смарт телефон интеграция посредством Apple CarPlay и Android Auto.

E-услуги – зареждането на Combo-e Life на територията на цяла Европа е детска игра

За да улесни оптимално всекидневието в компанията на новия Combo-e Life, Opel предлага разнообразни профилирани решения за сонствениците на електрически коли в лицето на „ OpelConnect “, приложението „ myOpel “ и „ Free2Move “. Всички услуги са елементарно и комфортно налични посредством смарт телефон приложения.

Функцията „ Charge My Car “ на приложението „ Free2Move “ разрешава достъп до над 220 000 зарядни станции на територията на цяла Европа – в това число и комфортно възнаграждение на услугата. Приложението „ Free2Move “ на собствен ред прави предварителна селекция на най-подходящите станции въз основа на дистанцията до тях, скоростта на зареждане и настоящата цена на наличните благоприятни условия за зареждане на публични зарядни станции.

Гамата от услуги на „ OpelConnect “ варира от съществени функционалности като незабавното повикване eCall и повикването на пътна помощ до доста други услуги, като настоящото положение и информацията за разнообразни индикатори на автомобила да вземем за пример. LIVE Navigation4 на собствен ред дава онлайн информация за пътнотранспортната конюнктура в действително време.

Including the next-generation Astra as well as the Vivaro e, Combo-e and Movano-e light commercial vehicles (LCV), the brand will have nine electrified models in its portfolio by the end of this year. Opel will offer an electrified version of every passenger car and LCV model by 2024.

Новият Combo-e Life ще бъде разполагаем при формалните търговци на марката през тази есен, присъединявайки се към Corsa-e, Mokka-e, Grandland X plug-in hybrid и Zafira-e Life като най-новия член на фамилията от напълно електрически леки коли с марката Opel. Включвайки идващото потомство на Astra, както и новите лекотоварни (LCV) модели с напълно електрическо задвижване Vivaro e, Combo-e и Movano-е, марката ще разполага с общо девет електрифицирани модела в гамата си към края на тази година. Към 2024 година Opel ще бъде в положение да предложи на своите клиенти електрифицирани версии на всички леки и лекотоварни модели в своята продуктова гама.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР