Заразяването с новия коронавирус има и финансови последици, а те

...
Заразяването с новия коронавирус има и финансови последици, а те
Коментари Харесай

20 000 долара струва престоят в болница с COVID-19 в САЩ

Заразяването с новия ковид има и финансови последствия, а те са изключително огромни, в случай че живеете в Съединени американски щати, където опазването на здравето не е гратис. Хауърд Форман, професор от университета Йейл и радиолог, разкрива какъв брой коства лекуване от COVID-19 в Съединените щати в изявление пред The Atlantic.
Форман работи в болничното заведение Yale New Haven, където се лекуват пациенти с новия ковид. Конгресът на Съединени американски щати до момента утвърди няколко постановления за финансова помощ на жителите по време на рецесията, само че към момента не е ясно какъв брой жители ще би трябвало да покрият най-малко част от разноските от личните си джобове.
Тестването за ковид е гратис в множеството случаи, само че тези разноски към момента не са покрити от управляващите, съобщи Форман. Средният престой в болница за лекуване от COVID-19 в болничното заведение на Форман е 6,2 дни, а надлежно сумата за лекуване възлиза минимум 20 000 $ до 70 000, както показва лекарят. 
При пациенти в интензивно лекуване в продължение на няколко дни сумата е доста по-голяма. Форман пресмята, че триседмичният престой в интензивното лекуване би коствал към 250 000 $ или повече, отбелязва още организация " Фокус ".
Става ясно, че в случай че пациентът има здравна застраховка, цената на един ден в болничното заведение може да варира от 6000 до 8000 $.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР