Заразяването с коронавирус значително повишава риска от развитие на диабет,

...
Заразяването с коронавирус значително повишава риска от развитие на диабет,
Коментари Харесай

COVID-19 повишава риска от диабет

Заразяването с ковид доста покачва риска от развиване на диабет, освен това единствено няколко седмици след появяването на признаците на COVID-19. Особено висок е рискът при деца до 18 години, оповестява Би Би Си.

Такъв извод са създали създателите на няколко проучвания в Съединени американски щати и в други страни. В едно от тях се показва, че през първите месеци от пандемията измежду приетите в болница с ковид в Китай, Италия и Съединени американски щати съвсем всеки седми е бил диагностициран със захарен диабет. Сред инфектираните с ковид деца, по последни данни на американските Центрове за надзор и профилактика на болесттите (CDC), рискът от развиване на диабет през първия месец след инфектирането се усилва над 2.5 пъти.

Напомняме, при разпространяването на разновидността Омикрон коронавирусната зараза визира децата доста по-често, в сравнение с при предходните разновидности.

Повишеното равнище на кръвната захар е един от публикуваните признаци на постковид синдрома (ПКС), който стана прочут като " дълъг Коронавирус " - когато признаците, появили се след заразяването с COVID-19, не престават с месеци.Установено е, че постковид синдромът визира и децата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР