Заразяването с коронавирус по време на къпане в морска вода,

...
Заразяването с коронавирус по време на къпане в морска вода,
Коментари Харесай

Учени с добри новини за морския сезон: Заразяването с COVID-19 във вода е малко вероятно


Заразяването с ковид по време на къпане в морска вода, както и при визитата на басейни и спа e малко евентуално, настояват учените от Висшия съвет за научни проучвания на Испания (CSIC), написа БГНЕС, съобщи Нова ТВ.

Авторите на проучването показват, че солта, присъстваща в морската вода и химикалите за стерилизация в басейните способстват за деактивирането на вируса. В допълнение се показва, че в сауните и парните бани, където се поддържат температури над 60 градуса вирусът не може да оцелее.

Въпреки това, в реки, езера, сладководни и необработени химически води оцеляването на вируса ще бъде по-високо и по тази причина при визитата им би трябвало да се вземат крайни защитни ограничения.

Учените означиха, че заплахата от заразяване с ковид може да е по-вероятно на сушата - на плажа или към басейна. Авторите на проучването обаче допускат, че комбинираният резултат на морската сол, слънчевата ултравиолетова радиация и високата температура, до която се нагрява пясъка, също могат да унищожат вируса.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР