Зарази. 24 часа: Бум на Хепатит А в столичните квартали

...
Зарази. 24 часа: Бум на Хепатит А в столичните квартали
Коментари Харесай

Бум на Хепатит А в столичните квартали Факултета и Красна поляна; Телевизията на левицата ще носи името Българска свободна медия

Зарази.

" 24 часа ":

Бум на Хепатит А в столичните квартали " Факултета " и " Красна поляна "

Бум на Хепатит А в столичните квартали " Факултета " и " Красна поляна ". Вече са наранени няколко учебни заведения и детски градини, съобщи Би Ти Ви.

Огнището на Хепатит А потегля от квартал " Факултета. През юли месец за първи път са регистрирани 6 случая, а през днешния ден лекувани и болни са към този момент 86.

" В огнището на болестта има към 260 контактни лица по битов път и в детски заведения и учебни заведения към 130 контактни от първи ред ", заяви доктор Данчо Пенчев, шеф на РЗИ.

Повечето болни са на възраст сред 2 и 16 години. Заразени деца са регистрирани към този момент в няколко детски образователни заведения.

" Най-заразни са хората 1-2 седмици преди клиничните изяви на болестта и в първата седмица от клиничните изяви на болестта ", изясни доктор Пенчев.

В близките образователни заведения към този момент позволяват възпитаници единствено против медицински проучвания.

Нова телевизия.

" Дума ":

Телевизията на левицата ще носи името " Българска свободна медия "

" Телевизията на Българска социалистическа партия ще носи името " Българска свободна медия ". Вярваме, че в нея ще бъде изразявано свободно мнението на хората, без боязън, а истината и обстоятелствата да се показват такива, каквито са, без цензура ". Това съобщи през вчерашния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, откакто внесе документите за лиценз в Съвет за електронни медии. С откриването на медията левицата желае да помогне на България от 111-то място да се придвижи напред. Желанието ни е до декември т.г. малкия екран да започва, само че това зависи от регулаторния орган. Засега ще се популяризира по спътник и кабелната мрежа, ще има главно вести и публицистични излъчвания ", изясни Нинова.

" Българска свободна медия " ще се обитава в постройката на някогашния хладилен цех, намираща се на ул. " Индустриална " 11, която в този момент е осъвременена. Вече са готови всички студия и офиси. Имало е много подадени кандидатури за работа.

Катастрофа.

" Сега ":

Жертвите на злополуката край Своге към този момент са 18

Почина жена, тежко ранена при случая край Своге. От болница " Пирогов " потвърдиха пред организация " Фокус " тъжната вест. Така жертвите на злополуката станаха 18.

Тежкото пътно произшествие, случило се на 25 август, имаше огромни политически последици. Трима министри от третото държавно управление на ГЕРБ - Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков - подадоха оставки след гледище на Бойко Борисов. Един от съдружните сътрудници - НФСБ - подлага на критика премиера, че взема еднолично решенията.

Дело.

" Сега ":

Тр.Трайков: КОНПИ сякаш не желае да чуе обясненията ми

Наказателните обвинявания против мен са безусловно неиздържани. Това сподели в предаването " Лице в лице " някогашният енергиен министър Трайчо Трайков в първия кабинет на Бойко Борисов във връзка запора, който КОНПИ наложи на имуществото му.

" Обвинението към мен е, че не съм предотвратил продажбата, която прави Агенцията за приватизация, като министър, каквито пълномощия аз като министър нямам и не бих могъл да имам. Аз би трябвало да съм укорим от закона, в случай че се опитам да се греша в работата на Агенцията за приватизация. От друга страна пък тяхната работа се счита за добре свършена, тъй като тогавашният й началник в този момент е министър на стопанската система ", добави той.

По думите му той не може да потвърди и да възрази нищо за момента, тъй като не знае коя част от активите му комисията намира за незакони.

Обир.

" 24 часа ":

Задържаха мъжете, взривили банкомат в Стара Загора

Късно след обяд през днешния ден на входа на Пловдив, в региона на " Скобелева майка ", са арестувани 3 мъже, които пътували в лек автомобил " Нисан ".

Един от тях е жител на Молдова, потвърдиха от старозагорската полиция. Те се разпитват по отношение на взривения в Стара Загора банкомат, благосъстоятелност на банка.

Банкоматът беше взривен през нощта в кв. " Железник " в Стара Загора. Извършителите отмъкнаха сред 50 и 60 000 лв..

Те са били с маски и са работили бързо.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР