„Заразените с варианта „Омикрон“ на COVID-19 рядко постъпват в болница.

...
„Заразените с варианта „Омикрон“ на COVID-19 рядко постъпват в болница.
Коментари Харесай

Български медик в Южна Африка с добра новина: Заразените с Омикрон рядко постъпват в болница, вирусът протича много леко

„ Заразените с разновидността „ Омикрон “ на COVID-19 рядко постъпват в болница. Общо взето всички го прекарват леко, с леки признаци – кашлица, главоболие, вероятно запушен нос “. Това сподели в ефира на БТВ кардиологът доцент Владимир Григоров, който работи в Йоханесбург.

По думите му случаите на инфектирани с новия вид скачат внезапно, изключително през последните 24 часа – към този момент има регистрирани към 6000.

В Република Южна Африка към 33% от популацията е имунизирано против ковид. Няма условие за зелени документи за достъп до публични места.

Според доцент Григоров рестриктивните мерки за пътешестване от ЮРА са дискриминация, тъй като разновидността „ Омикрон “ евентуално циркулира към този момент и в други страни.

„ Сега излизат данни, че доста от страните, в които го е имало, не са правили генетична секвенция и те просто не са го намерили. Тук вирусологията е извънредно добре развита поради СПИН и заради това генетиката е добре развита “, посочи медикът.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР