Заразените с коронавирус по света са вече близо 22 милиона

...
Заразените с коронавирус по света са вече близо 22 милиона
Коментари Харесай

Светът никога не е очаквал това: Броят на заразените с К-19 вече е...

Заразените с ковид по света са към този момент близо 22 милиона и половина, а съвсем 790 000 са умряли от началото на пандемията. Съединените щати не престават да са най-тежко засегнатата страна, само че развиването на болестта в Германия, Франция, Италия и Испания демонстрира, че евентуално втора вълна застига към този момент Стария континент.

Болните в Германия се усилиха през последното денонощие с 1707. Това е най-високият растеж за 24 часа от 26 април насам. Като част от аргументите, управляващите показват летния сезон, отпуските и пътуванията в чужбина.

Все повече паника провокира развиването на пандемията в Западните Балкани. За втори следващ ден Хърватия регистрира рекорден брой нови случаи на COVID-19. В Словения през днешния ден бяха региристрирани най-вече новозаразени от началото на април.

„ Ситуацията в Западните Балкани ни тревожи още от месец юни, когато забелязахме растеж на новите случаи. Тази част на Европа се трансформира в районно огнище през летния интервал ", разяснява Катрин Смолууд, представител на СЗО.

От Световната здравна организация опровергаха очакванията за упования лек против ковид.

„ Дори и имунизацията няма да постави завършек на пандемията. Краят й ще пристигна в деня, когато всеки от нас ще поеме своята отговорност и ще се е научил по какъв начин да се държи по отношение на вируса. А това зависи единствено от нас. И този ден може да е даже на следващия ден ", сподели Ханс Клуге, районен шеф на СЗО за Европа.

В прилежаща Румъния ресторантьорите излязоха на митинг против продължаващите ограничаващи ограничения за бранша. Северната ни съседка е единствената страна в Европейския съюз, където обслужването на клиенти в закрити пространства е към момента неразрешено. За последното денонощие в Румъния са регистрирани близо 1500 нови случая.

Италия също регистрира внезапен растеж на новите случаи на инфектирани. За последното денонощие те са 640, което не е толкоз доста спрямо други европейски страни. Това обаче е най-големият брой в страната от края на месец май, когато страната излезе от извънредно тежката карантина. Властите в Италия предизвестяват, че ще вкарат местни карантини, в случай че обстановката не стартира да се усъвършенства.

Рекорден брой инфектирани регистрират и в Испания, с над 3700 нови случая. Това е най-големият брой, откогато страната подвигна строгата карантина в края на юни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР