Заразен с COVID-19 от Лом е бил транспортиран до ВМА

...
Заразен с COVID-19 от Лом е бил транспортиран до ВМА
Коментари Харесай

Заплашват с прокурор лекар от Лом, изпратил мъж с коронавирус в София

Заразен с COVID-19 от Лом е бил превозен до ВМА в София, което е безусловно неприемливо, показа генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски.
„ Допуснато е жестоко нарушаване на разпоредбите при лекуване на инфекциозни заболявания поради което прокуратурата ще се самосезира. “
Това е мъж, който работил като кларинетист и е участвал на тържеството в Лом. Припомняме, че в село Василовци има трима души с ковид и под карантина, а в Лом са четирима. Всички те са били на празненство на 29 февруари в ломско заведение. Там са участвали и умрелите по-късно с доказана проба на ковид мъж и жена от Василовци, които бяха признати в тежко положение в болница „ Пирогов “.
От 95 проби, направени във ВМА, четири са позитивни. Пациентите са под домашно лекуване.
По думите му във ВМА има 10 души, в „ Пирогов” – двама, в Александровска – двама, в Габрово – двама, в Плевен – четирима. От Белодробната болница пациентите са оставени под домашна карантина, тъй като не са имали никакви недоволства, в това число и децата.
„ Разписали са заявления. Носят правосъдна отговорност, в случай че нарушат престоя си вкъщи”, съобщи ген. Мутафчийски.
Изследвани за ковид са и министър председателят и всички членове на Оперативния щаб. Проби са им взимани в четири следващи дни, заяви вирусологът доктор Гоцева. Всички проби са негативни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР