"Заразата от коронавирус се разпространява дифузно в 24 области у

...
"Заразата от коронавирус се разпространява дифузно в 24 области у
Коментари Харесай

Проф. Витанов показа мистериозно К-19 листче, което не е за хорски очи! ВИДЕО

"Заразата от ковид се популяризира дифузно в 24 области у нас. От попадане в тъмночервената зона са застрашени всички района в страната без Плевен, Кърджали, Шумен и Разград. Болниците се пълнят, а смъртността е много висока ". Това съобщи математикът проф. Николай Витанов в утринния блок на Нова ТВ.

По думите му не регистрират действителния брой на болните.

"Една трета от хората, които имат признаци не се записват. Дневните данни са единствено на записаните заболели. Числото би трябвало да се раздели на две и по-късно получената цифра да се умножи по три, с цел да се получи действителният брой болни. Тоест през днешния ден действителната цифра на заболелите в действителност е към 5100 души ", безапелационен е той.

Според него бързите проби за COVID-19, препоръчани на клиентите на заведенията, не са решение.

"Репродуктивното число наближа 1.3, което не е добре, тъй като здравната система се претрупва ", безапелационен бе той.

Според математика действително инфектираните са повече от регистрираните в формалните данни, а това се дължи на обстоятелството, че разпространяването е дифузно.


Проф. Витанов обаче съумя да изненада водещата на "Събуди се " Марина Цекова. Ненадейно той извади от джоба на сакото си лист, сгънат няколко пъти, само че изписан и от двете страни с числа.



"Знаете ли - всички желаят да видят какви са числата от действителната прогноза. Никога не съм ги показвал ", съобщи математикът.

"Това са числата? Нека погледнем всички! ", попита стъписаната водеща.

"Не, няма да гледате всички! Те не са са хорските очи ", отвърна й проф. Витанов.

"Преди вирусът ни удряше като боксьор, а в този момент ни души като джудист и не е ясно по кое време ще ни пусне ", сподели още математикът, който посочи, че на мистериозното листче числата били към 500.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР