Заразата от коронавирус се разпространява бързо - днес вече .

...
Заразата от коронавирус се разпространява бързо - днес вече .
Коментари Харесай

Рязък скок в броя на заразените деца в цялата страна

Заразата от ковид се популяризира бързо - през днешния ден към този момент. Рекорден е броят на инфектираните деца - над 2500. Положителните проби на учителите са се нараснали три пъти за седмица. В София заболелите са най-вече, наложи се нарастване на коронавирус леглата. Бургаските общини Средец и Сунгурларе оповестиха непълен локдаун.

Столицата стана втората област след Благоевград, която мина границата от 2000 инфектирани на 100 000 население на двуседмична база. Над 26 000 столичани са с позитивен тест за последните 14 дни. Това принуди здравните управляващи да усилят плануваните болнични кревати.

Над 2000 са леглата. има задоволително свободни кревати, които могат да одобряват натиска на пациентопотока, сподели доктор Данчо Пенчев - шеф на СРЗИ.

Рязък скок в броя на инфектираните деца в цялата страна се следи през последните 9 дни - над 12 300 са регистрирани в системата.

Според Областния шеф на столицата може да се наложи деца с потребност от болнично лекуване от дребни обитаеми места да се лекуват в София.

От провинцията ще дойдат много деца в случай, знаете, че в провинцията са по-зле оборудвани лечебните заведения, по- неприятно е лекуването на децата, тъй че ще се наложи ние в някакъв миг да одобряваме и деца оттова, сподели Иван Кючуков, регионален шеф на София-град.

Общините Средец и Сунгурларе оповестиха непълен локдаун. Затварят детските градини.

Готвачката сподели, че нищо й няма, само че мъжът й е хремав и има кашлица. Веднага отидоха и си направиха тест и се оказа, че готвачката също е болна без безусловно никакви признаци, сподели Златка Желязкова, шеф на детската градина в с. Чубра.

Малък град сме, дребна община и когато стартира да се разболява педагогическия и непедагогическия личен състав, няма кой да ги замести, сподели Иван Жабов, кмет на Община Средец.

В Белодробната болница в Благоевград са запълнени и 14-те кревати за пациенти с коронавирус.

Нашата болница е цялостна с коронавирус, леглата за други заболели също и те са горе долу цялостни, сподели доктор Петър Георгиев, шеф на Специализирана болница за белодробно лекуване, гр. Благоевград.

14-дневната заболеваемост в страната надмина 1200.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР