Заражда се световна тенденция куриерските разходи по връщането на стоката

...
Заражда се световна тенденция куриерските разходи по връщането на стоката
Коментари Харесай

Експерт предупреждава да проверяваме дали вече не се таксува връщането на онлайн покупките | Има тенденция потребителите да поемат куриерските разходи при отказ

Заражда се международна наклонност куриерските разноски по връщането на стоката при упражнено право на отвод от онлайн покупка да са за сметка на потребителя. Обсъждат се сходни практики по този начин, както при възникването на извършването на покупки през Интернет електроните търговци вкараха практиката да одобряват назад гратис стоките, които клиентите им не са харесали или не са им по мярка, за повече хора да бъдат привлечени да пазарят онлайн.

За това предизвести по Bloomberg TV Bulgaria Габриела Руменова, създател на онлайн платформата " Ние, потребителите ”.

Тя предложи потребителите д а ревизират всякога преди да създадат поръчка даже от обичания си и прочут магазин какви са настоящите условия за продажба и доставка , защото е допустимо от ден на ден търговци да вкарат таксуването при връщане на артикули. Експертът посочи, че и сега клиентите поемат разноските при връщане на стока в 14-дневния законов период, само че единствено когато търговците авансово са упоменали това в общите си условия. Таксата би трябвало да е за сметка на магазина и когато не е била предоставена информация по този въпрос.

На фона на новата наклонност търговците да афишират такси за връщането на онлайн покупки е значимо също потребителите да изискват разпоредбите за това да са ясни, а при пораждане на спор да упорстват да се съблюдават такива, каквито са били оповестени авансово.

„ Това не е в прорез с европейското законодателство, само че би било нарушаване, в случай че търговецът изиска сума за връщането на стоката при положение, че потребителят е предявил своето право на претенция. Ако се окаже, че стоката е с някакъв недостатък, тогава търговецът би трябвало да поеме разноските по връщането й “, изясни тя.
В предаването „ Бизнес старт ” Габриела Руменова разяснява, че са доста обективните условия фирмите да обмислят въвеждането на такса за връщане на онлайн покупки и едно от тях е Covid рецесията. В устрема си да спестят от разноски, в това число от куриерските услуги, търговците пробват да усъвършенстват процесите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР