Заради зимните условия за всички превозни средства остава ограничено преминаването

...
Заради зимните условия за всички превозни средства остава ограничено преминаването
Коментари Харесай

Разград остава блокиран от снега, все още има селища без ток


Заради зимните условия за всички транспортни средства остава лимитирано прекосяването през републиканската пътна мрежа за цялата област Разград.

Зимното време не разрешава да бъде възобновено придвижването на Шипка и Беклемето. Шофьорите могат да употребяват Прохода на Републиката.

Днес ще продължи акцията по издирването на изчезналите в Стара планина татко и наследник. Двамата са в неопределеност от сряда, когато за последно са говорили с околните си.

В акцията през днешния ден се включват спасители от Карлово и Пловдив, както и доброволци от Стара Загора.

Продължава отстраняването на повредите по електропреносната мрежа в Ловешка област. Заради усложнената към момента зимна конюнктура, минусовите температури и проблемите с електрозахранването кметовете на общините Ловеч, Троян и Тетевен оповестиха днешния 7 февруари за неучебен.

Няма да учат и децата в община Габрово. Заради усложнената зимна конюнктура и сложното напредване затворени остават също образователните и детски заведения в севлиевските села.

Все още има обитаеми места в родопската част на Пазарджишка област, които са без ток. Причината са повреди по въздушната електропроводна мрежа след падналия сняг. Втори ден екипите работят на тежък планински терен, сподели представителят на ЕВН Крум Косев:

"В планинските елементи от региона обстановката е усложнена. Важното, което сдружението е подхванало още от вчерашния ден е: организация по места, спешни екипи, техника на място, с цел да се оправим с повредата. Основните аргументи за повредите са паднали дървета, натежали от тежкия влажен сняг електропроводи. Работим по възобновяване на мрежата ".

Десет души са блокирани в хижа в местността Върховръх в Родопите. Пътят от Перущица до местността през вчерашния ден остана затворен поради снежната завивка, която доближи над метър и половина.

Аварийната група не съумя да пробие път, тъй като се счупиха машини. Днес акцията продължава. Няма бедстващи хора, заяви пред Радио Пловдив Мария Вълканова, кмет на Перущица.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР