Заради здравословни проблеми временно отстранената от поста се кметица на

...
Заради здравословни проблеми временно отстранената от поста се кметица на
Коментари Харесай

Отстранената кметица на Младост иска да я пуснат от ареста заради проблеми със здравето

Заради здравословни проблеми краткотрайно отстранената от поста се кметица на сталичния регион " Младост " Десислава Иванчева е поискала от Специализирания углавен съд да я пусне от ареста, съобщи БНР В понеделник.

Тя и някогашната ѝ заместничка Биляна Петрова сега са в затворническата болница.

Двете, както и някогашният областен кмет на " Младост “ Петко Дюлгеров, са в ареста от средата на април по обвиняване, че са поискали и получили рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин.

Иванчева и Петрова бяха арестувани показно в центъра на София, а у тях и Дюлгеров бяха открити общо 70 хиляди белязани евро.

Засега по-лека мярка за неотклонение е поискала единствено Иванчева. Тя трябваше да се гледа във вторник, само че от спецсъда оповестиха, че защото Иванчева е поискала да чете новите доказателства, събрани от прокуратурата, съвещанието служебно е пренасрочено за сряда следобяд.

Предстои по-лека мярка да изиска и Биляна Петрова, отново поради неприятно здраве, само че и с цел да може да нападна пред административния съд уволнението си, до момента в който е била в ареста, от и.д. кмета Румен Русев.

Миналата седмица стана ясно, че Петрова и Иванчева готвят тъжби до съда в Страсбург поради унизителния им арест.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР