Заради засиления обществен интерес Министерството на финансите публикува лв., сключени

...
Заради засиления обществен интерес Министерството на финансите публикува лв., сключени
Коментари Харесай

МФ обяви списък с договори на публични предприятия на стойност над 1 млн. лв. |

Заради засиления публичен интерес Министерството на финансите разгласява лева, подписани от обществени предприятия с снабдители на строителство, артикули и услуги за интервала 1 януари 2019 година – 30 април 2021 година.

Общата сума на договорите, подписани след извършена социална поръчка, е 11,505 милиарда лева без Данък добавена стойност, а на договорите, подписани без социална поръчка посредством така наречен „ ин хаус “ възлагане, е 8,087 милиарда лева без Данък добавена стойност.

Така да вземем за пример " Булгартрансгаз " ЕАД София е получила 2 155 722 124 лева с социална поръчка. Югозападното държавно дружество Благоевград е получило един път 25 800 00 лева с социална поръчка и други 23 786 000 лева без. От справката излиза наяве, че " Автомагистрали " е получавала милиарди левове без социална поръчка.  

В общите суми не са включени контракти, които са с планирани цени, както и рамкови контракти, чиито цени се дефинират с приемо-предавателен протокол. Според разбора на разноските на обществените предприятия, осъществен от Министерството на финансите и показан на Втория публичен съвет към министъра на финансите, отдаден на финансовите разноски на страната, общата сума на договорите, подписани от държавните предприятия за този интервал, са на стойност над 20 милиарда лева, като от тях 11,7 милиарда лева са подписани с публични поръчки, а 8,6 милиарда лева – без публични поръчки. В сумите са включени и рамковите контракти, и тези по планирани цени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР