Заради заплахата полицейски екипи незабавно са отцепили района и са

...
Заради заплахата полицейски екипи незабавно са отцепили района и са
Коментари Харесай

Бомбени заплахи в България: Евакуираха училища в Русе, Стара Заго...

Заради опасността полицейски екипи неотложно са отделили региона и са евакуирали учениците, съобщи bTV.

 

Всички възпитаници от двете здания на гимназията, които се намират в разнообразни квартали на града, са били изведени. Полиция охранява региона на учебното заведение и на образователната база, оповестява NOVA.

 

По предварителна информация сигналът е получен по електронната поща, като сходни закани са изпратени и за други образователни заведения в страната.

 

Част от тях са в Сливен, Стара Загора и София.

 

Незабавно е стартирала процедурата за деяние при опасност от потребление на взривно устройство в обект за публично прилагане с всеобщо престояване на хора, като сега полицията прави претършуване на постройката.

 

Училище затвори порти и в Стара Загора

 

Сигнал за бомба приключи образователните занятия в старозагорско учебно заведение, съобщи Българска телеграфна агенция. Информацията е доказана от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града. Към 13:10 часа инспекцията в учебно заведение в Стара Загора към този момент е завършила и не е намерено нищо притеснително, написа Българска телеграфна агенция. Информацията за сложени взривни устройства е постъпила посредством имейл.

 

Евакуация и в Шумен. В Бургас - прекратени занятия

 

Сигнал за бомба е получен в шуменската Професионална гимназия по стопанска система, съобщи bTV. Учениците, учителите и работещите в образователното заведение са евакуирани.

 

На място има екипи на полицията и пожарната, които са подхванали дейности, следвайки инструкциите и напътствията за такава обстановка. Сигналът е получен по е-поща и по информация на локалната полиция, няма сходна обстановка в региона.

 

В Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас е получен мейл за сложено взривно устройство в 9:47 часа. Директорът на учебното заведение е подписал протокол и занятията не са прекратени.

 

В края на март тази година бяха получени голям брой сигнали за бомби в цялата страна

 

На 27 и 28 март 2023 година десетки учебни заведения в София, Варна и Бургас получиха закани за сложено взривно устройство на тяхна територия. В доста от образователните заведения, измежду които и Университетът за национално и международно стопанство, учащите бяха евакуирани, до момента в който траеше полицейската инспекция. Сигнали за бомба бяха получени също в учебни заведения в Сливен и Плевен. Десет ямболски учебни заведения получиха закани за бомби ден по-късно. Взривни субстанции не бяха открити. Тогава полицията залови няколко възпитаници като създатели на изпратените бомбени закани.

 

Заради изборите?

 

Сигналите през март пристигнаха единствено няколко дни преди изборите за народни представители на 2 април 2023 година Както е известно, учебните заведения се трансформират в изборни секции.

 

Настоящите сигнали идват в светлината на изборите за кметове и общински съветници на 29 октомври.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР