Заради закъсняла доставка вчера, днес в 131-а секция в общежитията

...
Заради закъсняла доставка вчера, днес в 131-а секция в общежитията
Коментари Харесай

Прозрачна урна в секция за хора с увредено зрение в София

Заради закъсняла доставка през вчерашния ден, през днешния ден в 131-а секция в общежитията за хора с повредено зрение гласоподавателите пускаха разписките си в транспарантна урна.

Макар, че там вотът е машинен и следва да се употребява непрозрачна урна, с цел да не се разкрива тайната на вота, членовете на Секционната изборна комисия са получили позволение да употребяват наличната транспарантна урна.

Председателят на секцията Галин Ивайлов изясни, че доставката е пристигнала откакто обектът към този момент е бил запечатан, съобщи Българска национална телевизия.

" Ние звъннахме да ни докарат урна, която е специфична, само че не пристигнаха в точния момент, пристигнаха, когато към този момент беше затворен обектът и са се пробвали да я предадат на служителите на реда, само че те не могат да я одобряват вместо нас. Днес звъняхме, с цел да ни докарат нова, само че не ни докараха и по тази причина използваме от другите урни, които са за хартиените бюлетини. Имаме позволение за това, говорено е с общината, говорено е и със СИК и нямаме проблеми от тяхна страна. Честно казано, никой от гласоподавателите не се е обърнал да попита или да каже нещо по този въпрос ", съобщи ръководителят на секцията Галин Ивайлов.

Прозрачната урна не тормози гласоподавателите в секцията да упражнят правото си на глас.

" Наистина не ме тормози това, че урната е транспарантна, тъй като по този начин или другояче откакто мине изборният ден, ще бъде ясно кой ще бъде определен, за какво ще бъде определен и защо ще бъде определен ", сподели Андриан Асенов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР