Заради загуби на танкова техника Русия е принудена да разконсервира

...
Заради загуби на танкова техника Русия е принудена да разконсервира
Коментари Харесай

Русия вади от складовете Т-62 за да попълни липсите в танковите батальони срещу Украйна -

Заради загуби на танкова техника Русия е принудена да разконсервира излезли от въоръжение Т-62 и да комплектова с тях танковите батальони, заяви Генералният щаб на украинската войска. Според известие на професионалното командване на украинската армия, за последното денонощие са били унищожени 6 танка на съперника и четири ракети.

Заради понесените загуби Москва е била принудена да извади от складовете си Т-62 и да дооборудва с тях аварийните тактически групи, предопределени за водене на бойни дейности в Украйна. Т-62 е руски главен военен танк от първо потомство, основан през 1967 година по план от 1957-1961 като първи в света сериен танк с гладкоцевно оръдие, а производството му е спряно през 1975. През 1968 година Т-62 бяха употребявани в Чехословакия за смазването на Пражката пролет. От началото на 90-те Северна Корея е създала лека версия на Т-62, която се създава и употребява и до през днешния ден под името „ Чинма-Хо И “.

По данни на Генералния щаб на Украйна въоръжените сили на РФ връщат след ремонт назад в строя и към този момент развалена танкова техника с цел да компенсира загубите на въоръжение.

През миналото денонощие Украйна е отблъснала 11 офанзиви в Донецка и Луганска области, като Противовъздушна отбрана на Киев е свалила в тези посоки един безпилотник Орлан-10 и един аероплан СУ-25.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР