Заради войната на пътя държавата затяга контрола и предприема конкретни

...
Заради войната на пътя държавата затяга контрола и предприема конкретни
Коментари Харесай

Държавата със 17 мерки за намаляване на катастрофите

Заради войната на пътя страната стяга контрола и подхваща съответни ограничения за сигурност. Общо 17 са написаните хрумвания на институциите, а задачата е злополуките да намалеят фрапантно до края на годината.

На първо място огромна част от оповестените през днешния ден ограничения в действителност са част от главните отговорности на институциите, като да вземем за пример унищожаване на крайпътни дървета и стълбове, в случай че са рискови за придвижването, както и ободряване и замяна на пътни знаци и маркировка, в случай че се постанова.

Сред новите ограничения, оповестени на съвещанието на комисията по сигурност на придвижването, е засилен надзор в пунктовете за механически прегледи и денонощни инспекции на рейсове и камиони.

Колкото до рисковите сектори, там посоките на придвижване ще се разделят с мантинели или колчета, с цел да не се стига до челни конфликти.

Колчета разделиха посоките на придвижване през Кресненското дефиле през юли и към този момент повече от два месеца там няма произшествия.

По същия метод разделители се възнамерява да бъдат инсталирани и на други смъртоносни прави у нас. Първата се разисква да бъде в сектора при село Поликраище.

Предвижда се там, където крайпътни дървета или стълбове са рискови за водачите, да бъдат отстранени. Да се следи и за прилагане на колани на задните седалки.

„ Обществото желае ограничения, които да бъдат бързи и ще дадат ефикасни резултати. Наистина е време да действаме отговорно и уверено ”, съобщи Мария Лазарова, зам.-председател на ДА „ Безопасност на придвижването по пътищата ”.

„ Това не е отговорност единствено на Министерство на вътрешните работи. Нали разбирате - стопаните на пътя и всички институции, виновни за поддържането на пътищата, включително маркировки, банкети, доста значими неща, които не са в компетенциите, пътни знаци, които не са в компетенциите на Министерство на вътрешните работи ”, сподели Иван Демерджиев, министър на вътрешните работи.

Контролът над тежкотоварните коли се стяга от 1 октомври и става денонощен, а не от 6 сутринта до 10 вечерта, както е в този момент.

„ Предстои смяна в работното време на чиновниците, минаване на работа на смени и сумарно отчитане на работното време ”, съобщи Бойко Рановски, изпълнителен шеф на ИА „ Автомобилна администрация ”.

В автомобилната администрация обаче липсва задоволително запас и по този начин – контролът по мрачно ще е единствено на избрани места.

„ Около 130 индивида за цялата страна. Така че ще създадем всичко допустимо да имаме денонощни екипи, само че екипите, които ще работят през нощта, ще бъдат в понижен състав в главните пътни посоки ”, съобщи Бойко Рановски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР