Заради военните действия в Украйна само за няколко дни са

...
Заради военните действия в Украйна само за няколко дни са
Коментари Харесай

Масови откази на резервациите от чужбина в Банско заради войната в Украйна

Заради военните дейности в Украйна единствено за няколко дни са анулирани десетки резервации в Банско. От туристическия бизнес в града чакат броя на отказаните почивки, както за края на зимния сезон, по този начин и за летния да продължи да пораства.

“В момента в Банско огромна част от туристите са от Англия и Израел, има и от Русия, Румъния, Молдова. Със сигурност военният спор ще се отрази отрицателно на туризма в този момент и за в бъдеще. Предполагам, че ще продължат канселациите от тези пазари - главно от Русия и Молдова ”, съобщи в " Денят стартира " Иванка Банкова, управител на хотел в Банско.

“При състояние, че полетите са спрени, а обстановката е извънредно сложна и непредвидима, считам че на 100% от тук насетне всичко ще бъда канселирано. Войната не е добре за никого, войната не носи триумф на туризма. България е доста покрай дейностите и събитията и сме извънредно обезпокоени най-много за летния туризъм, тъй като където е близо война нито един екскурзиант външен, чужденец няма да си разреши да пристигна да почива нито на Черноморието, нито в планината ”, съобщи Малин Бистрин, ръководител на Съюза на туристическия бизнес в Банско.

На фона на усложнената интернационална конюнктура, хотелиерите чакат леко покачване на българските туристи след рухването на зелените документи.

“Погледът ни е ориентиран към този момент към българския екскурзиант и се надявам да бъде много мощен финалът на сезона ни от това, което имаме и като естествени дадености и като време ”, съобщи Малин Бистрин, ръководител на Съюза на туристическия бизнес в Банско.

Хотелиерите в курорта са подготвени да одобряват и бежанци от Украйна, само че при ясно написани условия кой ще заплаща издръжката на тези хора и на каква цена.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР