Заради водната криза в Перник се отменя фестивалът Сурва. Това

...
Заради водната криза в Перник се отменя фестивалът Сурва. Това
Коментари Харесай

Перник без фестивала "Сурва" за пръв път от 1966-та година

Заради водната рецесия в Перник се анулира фестивалът " Сурва ". Това става по рекомендация на министъра на опазването на здравето. Според него има заплаха от болести при провеждането на фестивала. На същото мнение са и от Районната здравна ревизия. След оповестяването на решението стартира поетапното известяван както на задграничните групи, по този начин и на групите от други райони на страната, сподели в „ Тази заран " зам.-кметът на Община Перник Стефан Кръстев. Перник се намира в бедствено състояние и по съвет на здравните управляващи фестивалът тази година е анулиран, добави той.

Жалко е за този фестивал, само че има сериозен проблем с водоснабдяването в хотелите, където ще бъдат настанени гостите, сподели от своя страна кметът на Батановци Радослав Петров.

Кукерски групи от града също щяха да се включат във фестивала в Перник. Петров обаче посочи, че по-важна е локалната „ Сурва ", която се организира на 13 и 14 януари. Не фестивалът, а точно тя е в ЮНЕСКО, разясни кметът на Батановци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР