Заради водата, парата и мръсотията, банята е чудесен дом за

...
Заради водата, парата и мръсотията, банята е чудесен дом за
Коментари Харесай

Как да почистите фугите и цялата баня до блясък

Заради водата, парата и мръсотията, банята е превъзходен дом за бактерии, гъбички и нежелани миризми. Затова е изключително значимо да се поддържа в добър тип и постоянно да се чисти. Ето няколко съвета по какъв начин да поддържаме хигиена в банята с елементарни и ефикасни предписания.

За мивката и ваната
Изсипете сода върху мивката и ваната, а след няколко минути и оцет. Почистете деликатно с четка и изплакнете с топла вода.  

Срещу жълти петна
Ако в банята има жълти петна, използвайте пакетче лимонена киселина, разтворена в чаша с вода. Нанесете с гъба и оставете за към 20 минути. Измийте с топла вода.

 Никога НЕ съхранявайте медикаменти в шкафа в банята Никога НЕ съхранявайте медикаменти в шкафа в банята
Шкафчето в банята е отлично място за предпазване на тоалетни такъми, само че все пак е извънредно място за медикаменти. Температурата...
Срещу котлен камък
Котленият камък от мивката и душа може да изчистете с оцет. Натъркайте нечистите повърхности с оцет и ги оставете по този начин известно време. Ако крановете и душът са мощно нечисти, изсипете половин литър гореща вода и оставете за към 10 минути. Избършете с четка и изплакнете с вода. Ако по-късно изтъркате и с малко сода, душът и крановете ще придобият искра. Содата е и съвършен дезинфектант.  

За чисти фуги
Сигурно за всяка стопанка почистването на фугите е едно от най-досадните и неприятни дейности у дома. Обикновено това се свързва с триене и потребление на мощни препарати, които като се изключи че работят зле на ръцете, са мощно ароматизирани. Ето няколко хрумвания за лесни предписания за разчистване на фугите в банята без да се употребяват химически препарати.

1. Почистване на мощно нечисти фуги с подръчни средства :
 Правим 5 груби неточности, когато си мием косата Правим 5 груби неточности, когато си мием косата
Нa пръв пoглeд дa миeш кocaтa cи изглeждa лecнo. Вcички прaвим тoвa дocтa чecтo, дoри мeхaничнo. Нo имa някoи грeшки, кoитo вeрoятнo дo...
Смесете в съд следните артикули:  ½ чаена чаша сода за самун, ½ чаена чаша лимонен сок, ½ чаена чаша оцет и 7 чаени чаши хладка вода. След като разбъркате тази примес, изсипете в разпръсквач. Напръскайте нечистите фуги и оставете 10-15 минути. Вземете четка за разчистване /може да ползвате и остаряла четка за зъби/ и търкайте фугите. След това забършете с забрадка. Изплаквайте кърпата и търкайте още веднъж. Изплакнете с душа и подсушете.
2 . Друга изпитана рецепта е единствено със сода. Смесете ½ чаена чаша сода за самун с гореща вода, до момента в който получите паста. Нанесете пастата с четка върху фугите и оставете към половин час. Измийте с вода и подсушете.
3. Разбира се, типичен способ за разчистване и стерилизация в банята, е с белина . Белината е много по-агресивен способ от содата и оцета, само че и много по-ефективен. Разредете 3 супени лъжици белина в половин литър топла вода. Нанесете върху плочките с разпръсквач или гъба и търкайте. Оставете да работи към 10 минути и изплакнете.
4. Ябълковият оцет се употребява необятно в дома както в кулинарията, по този начин и за разчистване . Разредете ½ чаена чаша ябълков оцет в ½ чаша вода и нанесете върху фугите с четка и оставете за към 5 минути. Избършете с влажна забрадка с топла вода.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР