Заради влошената епизоотична обстановка и опасността от разпространение на африканска

...
Заради влошената епизоотична обстановка и опасността от разпространение на африканска
Коментари Харесай

Забранява се търговията и транспортирането на домашни свине в Силистренско

Заради влошената епизоотична конюнктура и заплахата от разпространяване на африканска чума по свинете в Силистренската община със заповед на кмета доктор Юлиян Найденов се не разрешават търговията, напредването и превозването на домашни прасета, оповестиха от общината.

Изключение се прави за животни, предопределени за кръвопролитие и то след позволение на ветеринарен доктор и за прекарвани директно през територията на общината животни.

От Областната администрация в Силистра разпространиха писмо със препоръки от БАБХ за попречване на заплахата от болест с африканска чума по свинете. Според експертите домашните прасета не трябва да се хранят с останки от свинско месо, а прясното месо от заклани животни би трябвало да се подлага на термична обработка.

Не би трябвало да се създават сурово-сушени месни артикули. Замразеното месо също е евентуален източник на болест, предизвестяват експертите.

Отпадъците от прясно заклани прасета би трябвало да се заравят на подобаваща дълбочина или да се предават за заличаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР