Заради властта десните са готови на брак по сметка с

...
Заради властта десните са готови на брак по сметка с
Коментари Харесай

Станишев: Десните сключват брак с дявола

Заради властта десните са подготвени на брак по сметка с дявола и по този начин дават легитимност на десния екстремизъм и на национализма, съобщи президентът на ПЕС Сергей Станишев в словото си пред предизборния конгрес, който се организира в Мадрид.

Има една сексапил - да се носим по модата, в която всички повтарят думи като " национална страна ", " нашият интерес ". Ние обаче споделяме: обществена Европа! Това значи да спасим Европа, променяйки я, преодолявайки неравенствата, които са към този момент ужасяващи в Европейски Съюз, несправедливостта, сподели той.

Станишев благодари на испанския министър председател и хазаин на форума Педро Санчес, че е поел риска да извади испанците от отчаянието и да им даде вяра за по-добро бъдеще. Лидерът на ПЕС сподели, че е обезпокоен от Народната партия в Испания и я упрекна, че тя също се готви да подписа брак с дявола, въпреки всички до момента да са считали, че Испания е застрахована десния екстремизъм.

Той описа, че дружно с другите леви водачи са видели картината " Герника " на Пикасо.

" Стояхме пред тази прелестна картина, хипнотизирани и ужасени от жертвите на войната. Това е предизвестието към Европа и целия свят за това какво може да бъде изгубено ", сподели Станишев.

И подсети думите на френския социалист и президент Франсоа Митеран: Национализмът е война.

Днес тук сме хора от цяла Европа, говорещи разнообразни езици, само че има една фраза, която всеки социалист и всеки напредничав човек знае: No pasaran, надъха делегатите президентът на ПЕС.

Днес, както споделя Франс Тимерманс, борбата е за душата на Европа, която е скъпа и е наша задача и отговорност да я спасим от национализма, сподели още Станишев. Той прикани левите да не стоят безучастни, гледайки този съюз сред ЕНП и националистите. Исторически факт е, че крайната десница идва на власт, когато класическата десница вземе тяхната изразителност и са подготвени да им дадат властта, с цел да спрат социалистите и прогресивните сили, добави той.

Ние можем да спечелим тези избори, в случай че всички сме единни и бъдем покрай хората, приключи Станишев.

До 15 март би трябвало да е явен лидерът на алената листа, както и местата на съдружните сътрудници в нея.

Този период е написан в разпоредбите за номиниране на претендентите ни за евродепутати, изясни зам.-шефката на Българска социалистическа партия Деница Златева, която води българската делегация на конгреса на ПЕС в Мадрид. След това ще бъде ясно и самото нареждане на цялата листа.

Засега управление на Българска социалистическа партия разисква най-усилено за лидер журналистката Елена Йончева, само че доста от структурите досега предлагат за първи президента на ПЕС Сергей Станишев. Самата Йончева съобщи, че Станишев е най-логичният лидер на листата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР